Sałatka spalona BLT
Zwęglona Sałatka BLT może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 261 kalorii, 8G białka, oraz 21 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na $2.94 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz koszerną sól, ser, chleb pełnoziarnisty i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 27 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 54%, co jest solidne. Spróbuj Sałatka BLT, Sałatka BLT, oraz Sałatka spalona BLT dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Dodać 2 łyżki oleju; zawirować do herbu.
Dodaj prosciutto; gotować 4 protokół lub do chrupiące, mieszając od czasu do czasu.
Usunąć prosciutto łyżką szczelinową.
Osuszyć na ręcznikach papierowych.
Dodaj chleb na patelnię; gotować 3 minuty lub aż rumiane, często mieszając.
Połącz prosciutto i chleb.
Dodaj pozostałą 1 łyżkę oleju na patelnię.
Dodaj pomidory; gotuj 5 minut lub aż Skórki zaczną się dzielić, często mieszając.
Do małej miski wlać pomidory i oliwę z oliwek.
Rozgrzej grilla na średnim ogniu.
Pokroić boki sałaty w sprayu do gotowania.
Sałatę, pokrojoną bokiem w dół, umieścić na ruszcie z grilla pokrytym natryskiem do gotowania. Gotować 2 protokół lub do dobrze oznaczone.
Ułóż 1 sałatę na pół na każdym z 4 talerzy. Podzielić mieszankę prosciutto i mieszankę pomidorową między porcje. Top każdej porcji z 1 łyżka cebuli i 1/2 uncji sera.