Sałatka sardynek śródziemnomorskich

Sałatka sardynek śródziemnomorskich
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj sałatki z sardynek śródziemnomorskich. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 363 kalorie. Na 77 centów za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis z BBC Good Food wymaga mieszanki sałat, czerwonego octu winnego, jagód kapara i oliwy z oliwek. 110 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Z łyżeczką wynik 33%, to danie nie jest tak niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: {Redux} morze to, czego Ci brakowało - sardynka w puszkach: proste tosty Sardynkowe, Kanapka Z Sałatką Sardynkową, oraz Sałatka z sardynek i selera.

Instrukcje

1
Liście sałatki podzielić na 4 talerze, następnie posypać oliwkami i kaparami. Z grubsza rozbić sardynki i dodać do sałatki.
Składniki, których będziesz potrzebować
SardynkiSardynki
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
2
Sos pomidorowy wymieszać z oliwą i octem i zalać sałatką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala

Polecane wino: Chardonnay, Gruener Veltliner, Sauvignon Blanc

Sałatka sprawdza się bardzo dobrze z Chardonnay, Gruener Veltliner i Sauvignon Blanc. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do tartych winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Możesz spróbować Santan EMA Reserve Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 14 dolarów za butelkę.
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.
TrudnośćŁatwy
Gotowe W15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia11
Magazyn