Sałatka sardynek śródziemnomorskich
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj sałatki z sardynek śródziemnomorskich. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 363 kalorie. Na 77 centów za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis z BBC Good Food wymaga mieszanki sałat, czerwonego octu winnego, jagód kapara i oliwy z oliwek. 110 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Z łyżeczką wynik 33%, to danie nie jest tak niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: {Redux} morze to, czego Ci brakowało - sardynka w puszkach: proste tosty Sardynkowe, Kanapka Z Sałatką Sardynkową, oraz Sałatka z sardynek i selera.
Instrukcje
Liście sałatki podzielić na 4 talerze, następnie posypać oliwkami i kaparami. Z grubsza rozbić sardynki i dodać do sałatki.
Sos pomidorowy wymieszać z oliwą i octem i zalać sałatką.