Sałatka rzymsko-Rukolowa z prażonymi nasionami
Sałatka Rzymska i rukola z prażonymi nasionami może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 103 kalorie, 2G białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i przyjazny przepis fodmap służy 8 i kosztuje 62 grosze za porcję. 3 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Udaj się do sklepu i odbierz nasiona kolendry, nasiona sezamu, sałatę rzymską i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 92%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Sałatka rzymsko-Rukolowa z prażonymi nasionami, Sałatka rzymska z pikantnymi orzeszkami ziemnymi i pestkami granatu, oraz Sałatka Rzymsko-Rukolowa Z Sosem Pieczonym Czosnkiem.
Instrukcje
Połącz wszystkie nasiona w ciężkiej małej patelni.
Dodać dużą szczyptę soli. Gotować na małym ogniu, aż białe nasiona sezamu będą blado złote, mieszając od czasu do czasu, o 8 protokół. Za pomocą zacieru ziemniaczanego naciśnij mieszankę na patelni, aż nasiona kolendry zostaną grubo zmiażdżone.
Umieścić sok z cytryny i obrać w małej misce.
Ubić oliwę z oliwek. Doprawić sosem solą i pieprzem. (Nasiona i dressing mogą być wykonane 8 godzin wcześniej.
Odstawić w temperaturze pokojowej.)
Połączyć rzymską i rukolę w dużej misce.
Dodać dressing i połowę nasion; wrzucić do herbu.
Posypać pozostałymi nasionami i podawać.