Sałatka Rzymska
Sałatka rzymska trwa około 5 minut od początku do końca. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i lakto ovo wegetariański przepis ma 113 kalorii, 1G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 1,12 USD za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Działa dobrze jako niedrogi hor d ' oeuvre. Ten przepis z Foodnetwork wymaga octu balsamicznego, pomidorów winogronowych, soli i pieprzu oraz oliwy z oliwek. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia wybitny wynik spoonacular 83%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Sałatka Rzymska, Sałatka Rzymska, oraz Sałatka Rzymska Z Grilla.
Instrukcje
Połącz posiekaną sałatę z podartymi liśćmi mieszanych świeżych ziół.
Dodaj do sałatki połówki pomidorów winogronowych, aby uzyskać kolor i wymieszaj z octem i olejem, solą i pieprzem według własnego gustu.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner to świetny wybór na sałatkę. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkich winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Możesz spróbować Beaulieu Vineyard Carneros Chardonnay. Recenzentom podoba się to z oceną 4,4 na 5 gwiazdek i ceną około 22 dolarów za butelkę.
![Beaulieu Vineyard Carneros Chardonnay]()
Beaulieu Vineyard Carneros Chardonnay
Drobny żółto-zielony złoty kolor. Bogaty, wysunięty owoc silnie przejawia się bogatymi aromatami miodu gruszkowego i ekstraktu waniliowego, z nutami świeżych ziół i marcepanu. Bardzo pełne, bujne smaki ujawniają zintegrowane, typowo Carneros, dojrzałe jabłko i brzoskwiniowe owoce połączone z pikantnymi waniliowo-cynamonowymi elementami dębu. Finisz jest kremowy, okrągły i prażony, ani "charry", ani resiny, Dąb drobno zrównoważył potężne owoce. Jest to luksusowo teksturowane wino o wysokiej zawartości ekstraktu; świetna folia do bogatych dań rybnych, pikantnego kurczaka lub pieczeni cielęcej.