Sałatka Rotini z sosem oliwkowym Kalamata
Sałatka Rotini z sosem oliwnym Kalamatan może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 7 porcji z 157 kalorii, 6G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 94 grosze za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać paprykę, rotini, prosciutto, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sałatka Ziemniaczana Kalamatan Oliwkowo-Pietruszkowa, Sałatka z oliwek z pomarańczy, rukoli i Kalamatanu, oraz Arbuz, pomidor i sałatka z oliwek Kalamatan.
Instrukcje
Pokrój czerwoną paprykę na pół wzdłuż; Odrzuć nasiona i membrany.
Połówki czerwonej i żółtej papryki, skórki do góry, na wyłożonej folią blasze do pieczenia; spłaszczyć ręką. Broil 15 minut lub do poczernienia.
Umieścić w plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym; uszczelnić.
Odstawić na 10 minut. Obrać i pokroić w kostkę; umieścić w dużej misce.
Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz.
Do makaronu dodajemy fasolkę w ciągu ostatnich 3 minut gotowania.
Dodać mieszaninę makaronu, pomidory, a następnie 4 składniki (przez prosciutto) do papryki; wrzucić dobrze.
Podgrzać mały rondel na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodać czosnek i szalotka na patelni. Gotować 15 minut lub do miękkości, mieszając od czasu do czasu.
Umieścić mieszaninę czosnku, ocet, i pozostałe składniki w blenderze; proces do gładkiej.
Wlać sos na mieszaninę makaronu; wrzucić dobrze.