Sałatka pomidorowo-brzoskwiniowa z ricottą
Pomidorowa Sałatka brzoskwiniowa z ricottą może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 114 kalorii, 3G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje 92 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Udaj się do sklepu i odbierz migdały, oliwę z oliwek, ser ricotta i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka z pomidorów, białej brzoskwini i ricotty Salata, Kanapka Z Brzoskwinią, Pomidorem I Ricottą, oraz Ricotta Frittata Z Sałatką Pomidorową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Rozłóż migdały na blasze do pieczenia i piec, aż światło złoty, 6 do 8 protokół. Odstawić do ostygnięcia.
Doprowadzić średni rondel z wodą do wrzenia.
Wyciąć "x" na dnie brzoskwiń i pomidorów. Ostrożnie dodaj brzoskwinie do wody i gotuj, aż Skórki zaczną się łuszczyć, około 1 minuty.
Wyjąć łyżką szczelinową. Powtórzyć z pomidorami, gotując przez około 15 sekund. Odstawić.
Dodać bazylii do wrzącej wody i gotować, aż tylko zwiędły i jasnozielony, o 15 sekund.
Przełożyć łyżką szczelinową do blendera i puree, aż będzie gładka. Po uruchomieniu maszyny dodaj oliwę z oliwek i 1/4 łyżeczki soli i pieprzu.
Brzoskwinie obrać i zmiksować; pomidory obrać.
Pokrój oba na plastry 1/2 cala.
Puree z bazylii rozłóż na półmisku. Ułóż brzoskwinie i pomidory na wierzchu.
Posypać sokiem z cytryny i dolać ricotta na wierzchu.
Posypać 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu. Top z prażonymi migdałami, udekorować całych liści bazylii i podawać.