Sałatka pomidorowa
Przepisów na przystawki nigdy za wiele, więc wypróbuj sałatkę pomidorową. Ten bezglutenowy, wegetariański i pierwotny przepis zawiera lakto ovo, przeznaczony jest dla 4 osób i kosztuje 3,57 USD za porcję . Jedna porcja zawiera 247 kalorii , 8 g białka i 19 g tłuszczu . 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Ten przepis z Foodnetwork wymaga oliwek kalamatan, pomidorów w puszkach, cebuli i słonego octu winnego. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 75% . Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Ryba z wodą z pomidorami w curry i sałatką ziołową z pomidorów , Ryba z wodą z pomidorów z curry i sałatką z ziół i pomidorów oraz Sałatka z fasolki szparagowej i pomidorów z dressingiem z pieczonych pomidorów .
Instrukcje
Do dużej miski dodaj czosnek, szczyptę soli i ocet. Powoli wlać oliwę.
Do miski dodać resztę składników i delikatnie wymieszać.
Doprawić do smaku solą i pieprzem i ułożyć na dużym talerzu.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner to świetny wybór na sałatkę. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Możesz spróbować NV The Big Kahuna Chardonnay. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 7 dolarów za butelkę.
![NV Big Kahuna Chardonnay]()
NV Big Kahuna Chardonnay
Na podniebieniu zachwycający taniec zielonych jabłek i cytrusów z przyjemnie zrównoważoną kwasowością