Sałatka Pomarańczowo Bananowa
Przepis na Sałatkę pomarańczowo-bananową można przygotować w około 10 minut . Jedna porcja zawiera 128 kalorii , 2 g białka i 1 g tłuszczu . Za 1,07 dolara za porcję otrzymasz przystawkę dla 2 osób. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety wegetariańskiej bezglutenowej, bezmlecznej, paleolitycznej i lakto ovo . 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Udaj się do sklepu i kup podarte sałaty, kokos, miód i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 57% , to danie jest całkiem dobre. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także sałatkę bananowo-pomarańczową , sałatkę z kurczakiem i mandarynką z kremowym dressingiem jogurtowo-pomarańczowo-waniliowym i sałatkę jabłkowo-mandarynkowo-pomarańczową z gruszką i szpinakiem feta z pomarańczowym dressingiem makowym .
Instrukcje
Umieść plasterki pomarańczy w misce.
Połącz miód i goździki; polać pomarańczami. Przykryj i wstaw do lodówki na co najmniej 1 godzinę. Wyrzuć goździki. Ułóż warzywa na talerzach sałatkowych. Na wierzchu ułóż plasterki pomarańczy i banana.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner to świetny wybór na sałatkę. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Chardonnay Cakebread Reserve z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 65 dolarów za butelkę.
Rezerwowe ciasto chlebowe Chardonnay
Chardonnay Reserve 2014 oferuje uwodzicielsko świeże, kremowe aromaty złotych jabłek i azjatyckich gruszek, ładnie uzupełnione nutami creme brulee, wanilii i minerałów. Bogate i pełne na podniebieniu, wino odsłania rdzeń głęboko skoncentrowanych aromatów jabłka, melona i cytrusów, które utrzymują swoją intensywność przez długi, mineralny finisz. Oferując głębokie rezerwy owoców w połączeniu z wzorową równowagą, Chardonnay Reserve jest teraz pyszne, ale będzie pięknie dojrzewać w butelce przez kolejne 5-7 lat. Połącz to wino z zupą ze słodkich ziemniaków z kasztanami i brandy.