Sałatka pomarańczowa, daktylowa i endywia z sosem cytrynowo-Kardamonowym

Need a bezglutenowe, pierwotne, całe 30 i wegetariańskie przystawki? Sałatka pomarańczowa, daktylowa i endywia z sosem cytrynowo-Kardamonowym może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 177 kalorii, 4G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 2,47 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz miętę, maślankę, oliwę z oliwek extravirgin i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 68%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Belgijska Sałatka Endywiowa, pomarańczowa i daktylowa, Endywia, Koper Włoski I Parmezan Z Dressingiem Anchois Daktylowym, oraz Sałatka pieczona z marchwi i awokado z sosem pomarańczowo-cytrynowym.
Instrukcje
Aby przygotować dressing, umieścić kardamon w przyprawy lub młynek do kawy; proces aż drobno zmielone.
Połącz kardamon, maślankę i kolejne 5 składników (maślanka przez pieprz).
Aby przygotować sałatkę, ułóż 3 liście endywii na każdym z 4 talerzy sałatkowych. Na wierzchu 3/4 szklanki pomarańczy, 1/4 szklanki rzodkiewki, 1/4 szklanki cebuli, 2 łyżki daktyli i 1 łyżeczka mięty.
Każdą porcję skropić 1 łyżką sosu.