Sałatka pieczona z bakłażanem i porem Charlesa Phana
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów przystawki, więc dać Charles Phan pieczony bakłażan i sałatka por spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 192 kalorie. Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis służy 6 i kosztuje 2,04 zł za porcję. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 129 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz liście kolendry, sól koszerną, sok z limonki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zielona sałatka z papai Charlesa Phana z Rau Ram, orzeszkami ziemnymi i chrupiącą szalotką, Gulasz wołowy z trawą cytrynową Charlesa Phana, oraz Sos rybny o Smaku Charlesa Phana dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przyciąć koniec łodygi każdego bakłażana, obrać i pokroić wzdłuż na plasterki 1-calowe.
Posypać solą i odstawić do odsączenia, 1 godzinę. Po godzinie plastry osuszyć ręcznikiem papierowym.
Podczas gdy plasterki bakłażana są drenażu, przygotować średni ogień do bezpośredniego grillowania na grillu węglowym (powinieneś być w stanie trzymać rękę 1 cal nad rusztem tylko przez 4 do 5 sekund).
Gdy węgle są gotowe, skropić pory 2 łyżkami oleju i posypać solą i pieprzem.
Na ruszcie umieścić pory i gotować, obracając w razie potrzeby przez około 15 minut, aż będą miękkie i zwęglone w miejscach.
Przenieś na talerz, przykryj folią i pozwól parze podczas gotowania bakłażana.
Skropić plastry bakłażana z obu stron pozostałymi 2 łyżkami oleju, następnie posypać z obu stron solą i pieprzem. Grillować plastry, obracając od czasu do czasu, przez około 20 minut, aż będą bardzo miękkie i rumiane.
Usuń plastry bakłażana z grilla. Gdy ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć, pokroić w kostkę 1/2 cala i przenieść do miski do serwowania.
Pokrój pory w poprzek na plastry o grubości 1 cala i dodaj do bakłażana.
Dodać kolendrę i wrzucić do połączenia.
W małej misce, ubić razem pikantny sos sojowy i sok z limonki.
Pourover mieszaninę bakłażan-por i wrzucić do płaszcza równomiernie. Doprawić solą i pieprzem i podawać.