Sałatka Nicoise z pieczonym tuńczykiem

Sałatka Nicoise z pieczonym tuńczykiem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj sałatki Nicoise z pieczonym Tunanem. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 572 kalorie, 45g białka, oraz 34g tłuszczu na porcję. Na 2,83 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis od Foodnetwork ma 3 fanów. Jeśli masz oliwę z oliwek, jajka, sól morską i pieprz oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć czerwonego octu winnego, można śledzić to danie główne z Ciasto Wiśniowo-Jagodowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Sałatka Z Tuńczykiem Nicoise, Azjatycka Sałatka Niçoise z pieczonym czarnym sezamem tuńczyk, oraz Smażony Tuńczyk Niçoise.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Aby zrobić vinaigrette: połącz wszystkie składniki w słoiku mason. Przykręcić zakrętkę na słoiku i energicznie wstrząsnąć vinaigrette do emulgowania. Odstaw sos na bok podczas przygotowywania sałatki, aby smaki mogły się ożenić.
Składniki, których będziesz potrzebować
VinaigretteVinaigrette
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słoik Do KonserwSłoik Do Konserw
3
Gotowanie ziemniaków, jajka i fasolka szparagowa w tym samym garnku zmniejsza czas przygotowania i oczyścić. Aby to zrobić, umieść ziemniaki w dużym rondlu, dodaj wodę do przykrycia i miłą szczyptę soli; doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Gotuj ziemniaki na wolnym ogniu przez 12 minut, aby dać im przewagę, a następnie dodaj jajka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
4
Umieść kosz na parowiec lub durszlak na gotującej się wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kosz ParowyKosz Parowy
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
5
Włożyć zieloną fasolkę do parownika i przykryć pokrywką. Fasolę na parze przez 5 minut, aż będzie krucho-miękka, a jednocześnie nadal gotować ziemniaki, aż do przetargu widelcowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
6
Odcedzić wodę i umieścić ziemniaki, jajka i fasolkę szparagową w durszlaku; opłukać krótko pod zimną wodą. Jaja obrać ze skorupek i pokroić w 1/2 długości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
1 łyżka Suszonej Marsali1 łyżka Suszonej Marsali
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
7
Umieść dużą patelnię na średnim ogniu. Tuńczyka natrzeć ze wszystkich stron oliwą z oliwek i odrobiną winegret; doprawić sporą ilością soli i pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
VinaigretteVinaigrette
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
8
Połóż tuńczyka na gorącej patelni i zapiekać przez około 2 minuty z każdej strony; jak tuńczyk gotuje, czerwone mięso stanie się bielsze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czerwone MięsoCzerwone Mięso
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
9
Przenieść tuńczyka do deski do krojenia i pokroić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
10
Aby złożyć sałatkę: połącz ziemniaki, fasolkę szparagową, pomidory, oliwki, anchois, kapary i szczypiorek w dużej misce do mieszania. Weź vinaigrette i dać mu kolejny dobry wstrząsnąć rekombinacji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
VinaigretteVinaigrette
SardeleSardele
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiPokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Można Smażoną Fasolę I Zielone ChilliMożna Smażoną Fasolę I Zielone Chilli
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
11
Skropić sałatkę wystarczającą ilością vinaigrette, aby całkowicie zwilżyć i wrzucić delikatnie do herbu; doprawić solą i pieprzem. Zadbaj o to, aby nie zagnieść składników - ważną rzeczą w sałatce nicoise jest to, że jest ładnie ułożona na talerzu, z wszystkimi elementami zachowującymi swoją indywidualną integralność.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
VinaigretteVinaigrette
12
Na środku półmiska do serwowania ułożyć wysmażoną sałatkę. na wierzch ułożyć wysmażonego tuńczyka i jajka.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
13
Skropić pozostałym winegretem i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
VinaigretteVinaigrette
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia25
Magazyn