Sałatka Nicoise z pieczonym tuńczykiem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj sałatki Nicoise z pieczonym Tunanem. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 572 kalorie, 45g białka, oraz 34g tłuszczu na porcję. Na 2,83 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis od Foodnetwork ma 3 fanów. Jeśli masz oliwę z oliwek, jajka, sól morską i pieprz oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć czerwonego octu winnego, można śledzić to danie główne z Ciasto Wiśniowo-Jagodowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Sałatka Z Tuńczykiem Nicoise, Azjatycka Sałatka Niçoise z pieczonym czarnym sezamem tuńczyk, oraz Smażony Tuńczyk Niçoise.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Aby zrobić vinaigrette: połącz wszystkie składniki w słoiku mason. Przykręcić zakrętkę na słoiku i energicznie wstrząsnąć vinaigrette do emulgowania. Odstaw sos na bok podczas przygotowywania sałatki, aby smaki mogły się ożenić.
Gotowanie ziemniaków, jajka i fasolka szparagowa w tym samym garnku zmniejsza czas przygotowania i oczyścić. Aby to zrobić, umieść ziemniaki w dużym rondlu, dodaj wodę do przykrycia i miłą szczyptę soli; doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Gotuj ziemniaki na wolnym ogniu przez 12 minut, aby dać im przewagę, a następnie dodaj jajka.
Umieść kosz na parowiec lub durszlak na gotującej się wodzie.
Włożyć zieloną fasolkę do parownika i przykryć pokrywką. Fasolę na parze przez 5 minut, aż będzie krucho-miękka, a jednocześnie nadal gotować ziemniaki, aż do przetargu widelcowego.
Odcedzić wodę i umieścić ziemniaki, jajka i fasolkę szparagową w durszlaku; opłukać krótko pod zimną wodą. Jaja obrać ze skorupek i pokroić w 1/2 długości.
Umieść dużą patelnię na średnim ogniu. Tuńczyka natrzeć ze wszystkich stron oliwą z oliwek i odrobiną winegret; doprawić sporą ilością soli i pieprzu.
Połóż tuńczyka na gorącej patelni i zapiekać przez około 2 minuty z każdej strony; jak tuńczyk gotuje, czerwone mięso stanie się bielsze.
Przenieść tuńczyka do deski do krojenia i pokroić.
Aby złożyć sałatkę: połącz ziemniaki, fasolkę szparagową, pomidory, oliwki, anchois, kapary i szczypiorek w dużej misce do mieszania. Weź vinaigrette i dać mu kolejny dobry wstrząsnąć rekombinacji.
Skropić sałatkę wystarczającą ilością vinaigrette, aby całkowicie zwilżyć i wrzucić delikatnie do herbu; doprawić solą i pieprzem. Zadbaj o to, aby nie zagnieść składników - ważną rzeczą w sałatce nicoise jest to, że jest ładnie ułożona na talerzu, z wszystkimi elementami zachowującymi swoją indywidualną integralność.
Na środku półmiska do serwowania ułożyć wysmażoną sałatkę. na wierzch ułożyć wysmażonego tuńczyka i jajka.
Skropić pozostałym winegretem i podawać.