Sałatka Nicoise z pieczonym tuńczykiem

Sałatka Nicoise z pieczonym tuńczykiem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj sałatki Nicoise z pieczonym Tunanem. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 572 kalorie, 45g białka, oraz 34g tłuszczu na porcję. Na 2,83 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis od Foodnetwork ma 3 fanów. Jeśli masz oliwę z oliwek, jajka, sól morską i pieprz oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć czerwonego octu winnego, można śledzić to danie główne z Ciasto Wiśniowo-Jagodowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Sałatka Z Tuńczykiem Nicoise, Azjatycka Sałatka Niçoise z pieczonym czarnym sezamem tuńczyk, oraz Smażony Tuńczyk Niçoise.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Aby zrobić vinaigrette: połącz wszystkie składniki w słoiku mason. Przykręcić zakrętkę na słoiku i energicznie wstrząsnąć vinaigrette do emulgowania. Odstaw sos na bok podczas przygotowywania sałatki, aby smaki mogły się ożenić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słoik Do KonserwSłoik Do Konserw
3
Gotowanie ziemniaków, jajka i fasolka szparagowa w tym samym garnku zmniejsza czas przygotowania i oczyścić. Aby to zrobić, umieść ziemniaki w dużym rondlu, dodaj wodę do przykrycia i miłą szczyptę soli; doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Gotuj ziemniaki na wolnym ogniu przez 12 minut, aby dać im przewagę, a następnie dodaj jajka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod KątemGotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod Kątem
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
4
Umieść kosz na parowiec lub durszlak na gotującej się wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kosz ParowyKosz Parowy
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
5
Włożyć zieloną fasolkę do parownika i przykryć pokrywką. Fasolę na parze przez 5 minut, aż będzie krucho-miękka, a jednocześnie nadal gotować ziemniaki, aż do przetargu widelcowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod KątemGotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod Kątem
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
6
Odcedzić wodę i umieścić ziemniaki, jajka i fasolkę szparagową w durszlaku; opłukać krótko pod zimną wodą. Jaja obrać ze skorupek i pokroić w 1/2 długości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod KątemGotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod Kątem
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
7
Umieść dużą patelnię na średnim ogniu. Tuńczyka natrzeć ze wszystkich stron oliwą z oliwek i odrobiną winegret; doprawić sporą ilością soli i pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
8
Połóż tuńczyka na gorącej patelni i zapiekać przez około 2 minuty z każdej strony; jak tuńczyk gotuje, czerwone mięso stanie się bielsze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czerwone MięsoCzerwone Mięso
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
9
Przenieść tuńczyka do deski do krojenia i pokroić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
10
Aby złożyć sałatkę: połącz ziemniaki, fasolkę szparagową, pomidory, oliwki, anchois, kapary i szczypiorek w dużej misce do mieszania. Weź vinaigrette i dać mu kolejny dobry wstrząsnąć rekombinacji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod KątemGotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod Kątem
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
Starty Parmezan, Do PodaniaStarty Parmezan, Do Podania
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Naturalna Mieszanka Do CiastNaturalna Mieszanka Do Ciast
11
Skropić sałatkę wystarczającą ilością vinaigrette, aby całkowicie zwilżyć i wrzucić delikatnie do herbu; doprawić solą i pieprzem. Zadbaj o to, aby nie zagnieść składników - ważną rzeczą w sałatce nicoise jest to, że jest ładnie ułożona na talerzu, z wszystkimi elementami zachowującymi swoją indywidualną integralność.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
12
Na środku półmiska do serwowania ułożyć wysmażoną sałatkę. na wierzch ułożyć wysmażonego tuńczyka i jajka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
13
Skropić pozostałym winegretem i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia25
Magazyn