Sałatka Morelowa
Sałatka Morelowa może być właśnie daniem głównym, którego szukasz. Z tego przepisu składa się 10 porcji zawierających 210 kalorii , 17 g białka i 10 g tłuszczu każda. Za 1,74 USD za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową . Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut . Jeśli masz pod ręką mleko, wodę, bitą polewę z kartonu i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżką wynoszącą 31% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Kremowa Sałatka Z Moreli , Sałatka Z Kuskusem Z Moreli i Sałatka Z Szynką I Morelami .
Instrukcje
Żelatynę rozpuścić we wrzącej wodzie i odstawić. W misce ubić serek śmietankowy na gładką masę. Stopniowo ubijaj mleko, aż masa będzie gładka. Wymieszaj żelatynę.
Dodaj ananasa i dobrze wymieszaj. Chłod. Gdy masa zacznie gęstnieć, dodać ubitą polewę.
Wlać do 2-1/2-qt. miska do serwowania. Schładzaj przez co najmniej 2 godziny.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner to świetny wybór na sałatkę. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Maddalena Chardonnay z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
![Maddalena Chardonnay]()
Maddalena Chardonnay
Fermentacja w beczkach z francuskiego i amerykańskiego dębu, fermentacja malolaktyczna, mieszanie osadu i dojrzewanie na surowo, rozwijają jego największy potencjał. Maddalena Vineyard Chardonnay wita nos potpourri aromatów owocowych, w tym cytrusów, gujawy i skórki pomarańczowej. Aromaty te uzupełnia pierwiastek mineralny, określany mianem „mokrych kamieni”. W ustach ujawnia się także owocowy charakter, któremu towarzyszy dobra struktura i długi, rześki finisz.