Sałatka kędzierzawo-Endywiowa z naleśnikami ziemniaczano-jabłkowymi
Sałatka kędzierzawo-Endywiowa z naleśnikami ziemniaczano-jabłkowymi wymaga z grubsza 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 397 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.73 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka octu winnego, jajka, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Tylko kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 66%, co jest dobre. Spróbuj Sałatka Z Kręconej Endywii, Ugotuj książkę: Sałatka z rukoli i kręconych endywii z grzankami, oraz Sałatka z tunanu i kręconej endywii z winegretem Romesco (xató) dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W małej szklance lub misce ze stali nierdzewnej, połączyć kwaśną śmietanę, mleko, szczypiorek, ocet, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Dobrze wymieszać i odstawić.
3
W robocie kuchennym z przystawką do ruszt zetrzeć ziemniaki, 1 1/2 jabłek i cebulę.
Przełożyć do dużej miski i wymieszać natkę pietruszki, jajka, bułkę tartą, a pozostałe 1 1/4 łyżeczki soli i 1 łyżeczka pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
5
Na dużej patelni nieprzywierającej rozgrzej 1 łyżkę oleju na umiarkowanym ogniu. Uformuj mieszaninę ziemniaków na dwanaście naleśników o szerokości 2 1/2 cala i grubości 1/2 cala, używając około 1/4 szklanki mieszaniny dla każdego. Gotować naleśniki w partiach, obracając raz, aż chrupiące i złoty, 3 do 4 minut na stronie. Podgrzane naleśniki przechowywać w piekarniku 200 na blasze wyłożonej papierowymi ręcznikami, aż do zakończenia ostatniej partii. Używaj 1 łyżki oleju do każdej partii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek