Sałatka Kukurydziana Z Rukolą Z Boczkiem
Need a bezglutenowe i bezmleczne przystawki? Sałatka kukurydziana z rukolą z boczkiem może być super przepis do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 206 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 1,38 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 154 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz rukolę, bekon, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 21 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka kukurydziana z rukolą z boczkiem, Sałatka z kukurydzy i rukoli, oraz Sałatka z rukoli, kukurydzy i pieprzu: łatwa Sałatka późnym latem dla podobnych receptur.
Instrukcje
1 gotować kłosy kukurydzy, w ich łuskach, albo na grillu dla smokey smak, lub przez gotowanie na parze w dużym przykrytym garnku z Cala wrzącej wody na dnie garnka, przez 12-15 minut.
Niech kukurydza ostygnie (może działać pod zimną wodą, aby przyspieszyć chłodzenie), usuń łuski i jedwab. Polecam gotowanie kukurydzy w łuskach dla dodatkowego smaku, który nadają łuski. Jeśli gotujesz lub parujesz kłosy kukurydzy po ich łuskaniu lub jeśli gotujesz je w kuchence mikrofalowej, skróć czas gotowania o kilka minut.2 aby usunąć ziarna z kolb, postaw kolbę kukurydzy pionowo na dużej, płytkiej misce. Użyj ostrego noża, aby wykonać długie uderzenia w dół, usuwając jądra z kolby, podczas pracy wokół kolby. Uwaga: Może to pomóc w pracy nad niskim stołem, aby być w lepszej ergonomicznej pozycji, aby wyciąć kolby w ten sposób. 3 w średniej wielkości misce wymieszać kukurydzę, posiekaną rukolę, boczek i cebulę. W osobnej misce ubij razem olej, ocet, sól i pieprz oraz kminek.
Sos wymieszać z sałatką tuż przed podaniem. Smak i dodać więcej octu, jeśli to konieczne, aby zrównoważyć słodycz kukurydzy.