Sałatka Jarzynowa Quinoa

Sałatka Jarzynowa Quinoa
Sałatka Warzywna Quinoa to przepis bezglutenowy, bezmleczny, lakto ovo-wegetariański i wegański, składający się z 4 porcji. Ta przystawka zawiera 141 kalorii, 5 g białka i 4 g tłuszczu na porcję. Za 1,28 USD za porcję ten przepis pokrywa 18% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka soku z cytryny, wody, szpinaku i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 89%. Ten wynik jest niesamowity. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, polubili także sałatka warzywna z komosą ryżową, sałatka z warzywami z komosy ryżowej i sałatka z warzywami z komosy ryżowej.

Instrukcje

1
W małym rondlu zagotuj wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Pokrojonych W Plasterki, Obranych, świeżych Lub Mrożonych, Niesłodzonych, Pokrojonych W Plasterki Brzoskwiń, Rozmrożonych3 Szklanki Pokrojonych W Plasterki, Obranych, świeżych Lub Mrożonych, Niesłodzonych, Pokrojonych W Plasterki Brzoskwiń, Rozmrożonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Propozycje Porcji: Zielona Sałata I Chrupiący ChlebPropozycje Porcji: Zielona Sałata I Chrupiący Chleb
2
Dodaj komosę ryżową. Zredukować ciepło; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 12-15 minut lub do momentu, aż wchłonie wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
3 Szklanki Pokrojonych W Plasterki, Obranych, świeżych Lub Mrożonych, Niesłodzonych, Pokrojonych W Plasterki Brzoskwiń, Rozmrożonych3 Szklanki Pokrojonych W Plasterki, Obranych, świeżych Lub Mrożonych, Niesłodzonych, Pokrojonych W Plasterki Brzoskwiń, Rozmrożonych
3
Zdjąć z ognia; puch widelcem.
4
Przełożyć do dużego naczynia; całkowicie ostygnąć.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Propozycje Porcji: Sałatka I Chrupiące PieczywoPropozycje Porcji: Sałatka I Chrupiące Pieczywo
5
Dodać pomidory, groszek, marchewkę i szalotkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Linguini, Gotowane Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuLinguini, Gotowane Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
SzalotkaSzalotka
MarchewMarchew
GrochGroch
6
W małej misce wymieszaj sok z cytryny, ocet, pietruszkę, tymianek, olej, musztardę, cukier, sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 łyżeczki Posiekanej świeżej Bazylii Lub Suszonej Bazylii1/4 łyżeczki Posiekanej świeżej Bazylii Lub Suszonej Bazylii
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
MusztardaMusztarda
Pietruszka-naćPietruszka-nać
OcetOcet
żelatyna W Proszku Brzoskwiniowa, Morelowa Lub Pomarańczoważelatyna W Proszku Brzoskwiniowa, Morelowa Lub Pomarańczowa
TymianekTymianek
Propozycje Porcji: Zielona Sałata I Chrupiący Chleb.Propozycje Porcji: Zielona Sałata I Chrupiący Chleb.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Propozycje Porcji: Sałatka I Chrupiące PieczywoPropozycje Porcji: Sałatka I Chrupiące Pieczywo
7
Skropić mieszanką komosy ryżowej; wrzucić do płaszcza. Schłodzić aż do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
8
Połóż szpinak na talerzu do serwowania; na wierzchu sałatka z komosy ryżowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane

Składniki

1małemarchew, rozdrobnionamarchew, rozdrobniona21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.Musztarda DijonMusztarda Dijon1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)mielona świeża pietruszkamielona świeża pietruszka1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)mielony świeży tymianek lub 1 łyżeczka suszonego tymiankumielony świeży tymianek lub 1 łyżeczka suszonego tymianku149Orzechy dowolne (posiekane)pomidory winogronowe, połówkipomidory winogronowe, połówki2(zima)1 szalotka, starta lub posiekana1 szalotka, starta lub posiekana21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów73Orzechy dowolne (posiekane)groszek mrożony, rozmrożonygroszek mrożony, rozmrożony01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.8 (U-12) krewetek8 (U-12) krewetek85Orzechy dowolne (posiekane)komosa ryżowa, płukanakomosa ryżowa, płukana01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1szalotka mielonaszalotka mielona60Orzechy dowolne (posiekane)świeży szpinakświeży szpinak01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)biały ocet balsamicznybiały ocet balsamiczny

Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner

Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner to świetny wybór na sałatkę. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Arboleda Chardonnay z oceną 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Arboleda Chardonnay
Arboleda Chardonnay
Arboleda Chardonnay ma jasny i piękny jasnożółty kolor i jest bardzo perfumowany w nosie, z żywiołową stroną z wyraźnymi nutami owoców tropikalnych, takich jak papaja, ananas i lekką nutą melona, wraz z bardziej złożoną i subtelną stroną, która rozwinęła się w beczce i przywołuje na myśl orzechy laskowe, migdały i odrobinę tostów. Na podniebieniu kremowe i długie, z wyśmienitą kwasowością, która nadaje świeżości i napięcia. Jest to złożone wino pełne młodości i dobrej struktury prowadzącej do długiego finiszu, które zapewniają doskonałą trwałość w butelce.
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia89
Magazyn