Sałatka Jabłkowo-Winogronowy
Przepis na Sałatkę Jabłkowo-Winogronową można przygotować w około 30 minut. Ten przepis jest przeznaczony dla 10 osób i kosztuje 78 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 281 kalorii, 3 g białka i 8 g tłuszczu. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Świetnie sprawdza się jako hor d'oeuvre. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Udaj się do sklepu i kup jabłka, wodę, cukier i kilka innych rzeczy, aby zdążyć dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niezbyt wysoką ocenę łyżką wynoszącą 20%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Sałatka z jabłek, endywii i winogron, Sałatka z jabłkami i winogronami Cioci M i Sałatka z jabłek, winogron i selera.
Instrukcje
W dużym rondlu wymieszaj cukier i mąkę. Mieszaj wodę, aż będzie gładka; doprowadzić do wrzenia. Gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do momentu, aż zgęstnieje i zacznie bulgotać.
Zdjąć z ognia; wymieszać z masłem i wanilią. Ochłodzić do temperatury pokojowej.
W dużej misce połącz jabłka, winogrona, seler i orzechy włoskie.
Dodać dressing i delikatnie wymieszać. Przechowywać w lodówce do momentu podania.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner to świetny wybór na sałatkę. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Vigilance Chardonnay z oceną 4,1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
![Chardonnay czujności]()
Chardonnay czujności
Na wysokości od 400 do 3000 stóp i położony u podnóża góry Konocti, niegdyś aktywnego wulkanu, Red Hills AVA charakteryzuje się falistymi wzgórzami, czerwonymi glebami wulkanicznymi i bryzą przypominającą jezioro z Clear Lake, jednego z najstarszych naturalnych jezior w Ameryce Północnej . Owoce tego wina zostały w 70% poddane fermentacji w beczkach, co pozwoliło uzyskać kremowe bogactwo. Część owoców poddano fermentacji jabłkowo-mlekowej, aby dodać maślanej warstwy i złożoności winu. Wino o złotej słomkowej barwie, charakteryzujące się aromatem zielonego jabłka i orzeźwiającymi aromatami tropikalnymi.