Sałatka Herdez ® Southwest Chipotle ze świeżą salsą kukurydzianą
Potrzebujesz bezglutenowe Danie główne? Sałatka HERDEZ ® Southwest Chipotle ze świeżą salsą kukurydzianą może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 310 kalorii, 29g białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 3,54 USD za porcję. Jest to dość drogie przepis dla fanów meksykańskiego jedzenia. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 2 godziny i 35 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka pomarańczowej papryki, kukurydzy, steku z boku i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 87%. Ten wynik jest super. Spróbuj Tostady z kurczaka Chipotle ze świeżą salsą kukurydzianą, Southwest Corn Salsa, oraz HERDEZ ® Chipotle Flank Steak dla podobnych przepisów.
Instrukcje
W misce wymieszaj 1 ząbek czosnku, sok z 1/2 limonki i 1/4 szklanki sosu do gotowania.
Wlać pokrojone mięso do miski i wrzucić do pokrycia. Marynować w lodówce co najmniej 2 godziny.
W innej misce połącz kukurydzę, paprykę, paprykę jalapeno, czerwoną cebulę, 1 ząbek czosnku, sok z 1/2 limonki i 2 łyżki sosu do gotowania; delikatnie wymieszaj. Wstaw do lodówki na 1 do 2 godzin, aby smaki się zmieszały.
Rozgrzej 1 łyżkę oliwy z oliwek na ciężkiej patelni na dużym ogniu. Szczypcami dodaj połowę mięsa na patelnię w jednej warstwie; nie mieszaj przez co najmniej minutę. Obróć mięso i gotuj przez kolejne 30 sekund.
Powtórz z jeszcze 1 łyżką oliwy z oliwek i drugą połową mięsa, aby patelnia ponownie się bardzo rozgrzała.
Najlepsza sałata z mieszanką mięsną, salsą kukurydzianą, serem, krążkami pieprzu i innymi dodatkami, których pragniesz. Możesz podawać z ulubionym dressingiem sałatkowym, ale ta sałatka jest tak pełna smaku, że żadna nie jest potrzebna.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe to świetny wybór dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, dobrze komponują się z potrawami Meksykańskimi. Musujące różowe to również bezpieczne połączenie. August Kesseler The Daily August Trocken Pinot Noir z oceną 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 25 dolarów za butelkę.
![August Kesseler The Daily August Trocken Pinot Noir]()
August Kesseler The Daily August Trocken Pinot Noir
Daily August Pinot Noir otwiera subtelny zapach czarnej wiśni i jagód w połączeniu z pysznym aromatem cassis i czerwonej papryki. W ustach prezentuje się jako świeży i owocowy z napięciem na podniebieniu i delikatną długością. Jest to elegancki wyraz Rheingau Pinot Noir.