Sałatka Herdez ® Southwest Chipotle ze świeżą salsą kukurydzianą

Sałatka Herdez ® Southwest Chipotle ze świeżą salsą kukurydzianą
Potrzebujesz bezglutenowe Danie główne? Sałatka HERDEZ ® Southwest Chipotle ze świeżą salsą kukurydzianą może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 310 kalorii, 29g białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 3,54 USD za porcję. Jest to dość drogie przepis dla fanów meksykańskiego jedzenia. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 2 godziny i 35 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka pomarańczowej papryki, kukurydzy, steku z boku i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 87%. Ten wynik jest super. Spróbuj Tostady z kurczaka Chipotle ze świeżą salsą kukurydzianą, Southwest Corn Salsa, oraz HERDEZ ® Chipotle Flank Steak dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
W misce wymieszaj 1 ząbek czosnku, sok z 1/2 limonki i 1/4 szklanki sosu do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Wlać pokrojone mięso do miski i wrzucić do pokrycia. Marynować w lodówce co najmniej 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
W innej misce połącz kukurydzę, paprykę, paprykę jalapeno, czerwoną cebulę, 1 ząbek czosnku, sok z 1/2 limonki i 2 łyżki sosu do gotowania; delikatnie wymieszaj. Wstaw do lodówki na 1 do 2 godzin, aby smaki się zmieszały.
Składniki, których będziesz potrzebować
Limonki, Wyciśnięte, Plus Cząstki Do DekoracjiLimonki, Wyciśnięte, Plus Cząstki Do Dekoracji
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Rozgrzej 1 łyżkę oliwy z oliwek na ciężkiej patelni na dużym ogniu. Szczypcami dodaj połowę mięsa na patelnię w jednej warstwie; nie mieszaj przez co najmniej minutę. Obróć mięso i gotuj przez kolejne 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
5
Wyjmij na czysty talerz.
6
Powtórz z jeszcze 1 łyżką oliwy z oliwek i drugą połową mięsa, aby patelnia ponownie się bardzo rozgrzała.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Najlepsza sałata z mieszanką mięsną, salsą kukurydzianą, serem, krążkami pieprzu i innymi dodatkami, których pragniesz. Możesz podawać z ulubionym dressingiem sałatkowym, ale ta sałatka jest tak pełna smaku, że żadna nie jest potrzebna.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plasterków Salami Twardego, Przekrojonych Na Pół20 Cienkich Plasterków Salami Twardego, Przekrojonych Na Pół
Banan Pieprz PierścienieBanan Pieprz Pierścienie
Garść Zielonych Lub Czarnych Oliwek Dobrej Jakości, Grubo PosiekanychGarść Zielonych Lub Czarnych Oliwek Dobrej Jakości, Grubo Posiekanych
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Pinot Noir, Riesling i musujące różowe to świetny wybór dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, dobrze komponują się z potrawami Meksykańskimi. Musujące różowe to również bezpieczne połączenie. August Kesseler The Daily August Trocken Pinot Noir z oceną 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 25 dolarów za butelkę.
August Kesseler The Daily August Trocken Pinot Noir
August Kesseler The Daily August Trocken Pinot Noir
Daily August Pinot Noir otwiera subtelny zapach czarnej wiśni i jagód w połączeniu z pysznym aromatem cassis i czerwonej papryki. W ustach prezentuje się jako świeży i owocowy z napięciem na podniebieniu i delikatną długością. Jest to elegancki wyraz Rheingau Pinot Noir.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia87
Rodzaje PotrawSałatki
Magazyn