Sałatka Greens of the Wilderness
Sałatka Greens of the Wilderness może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.43 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 15 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz świeżo zmielony pieprz, sól koszerną, zieleninę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i przyjazny fodmap dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj do sałatki z Quinoan i czarnej soczewicy z mieszanymi warzywami sałatkowymi, Kup Sałatkę Zieloną, oraz Sałatka Seven Greens dla podobnych receptur.
Instrukcje
Tear zieleni na kawałki wielkości kęsa i upuść je do dużej salaterki.
Wlać wystarczająco dużo sos na sałatkę lekko płaszcz zieleni. Smak i dostosować przyprawy, jeśli to konieczne.
Dekoruj jadalnymi kwiatami, jeśli dąży się do fantazji.
Jeśli pojęcie jedzenia kwiatów przywodzi na myśl pastwiskową krowę chompującą koniczynę, nadszedł czas, aby zrewidować swoje myślenie. Kolorowa mieszanka delikatnych kwiatów natychmiast sprawia, że sałatka z prostych mieszanych zieleni staje się bardziej elegancka i w zależności od wybranej mieszanki doda smaku cytrynowego, pieprzowego, cierpkiego lub miodowego. Zanim udasz się na najbliższą łąkę, zwróć uwagę: nie wszystkie kwiaty są jadalne. Pluck tylko te, które mogą być bezpiecznie trawione, takie jak fiołek, hizop, ogórecznik, nagietek, liliowy, nasturcja, mniszek lekarski, bratek i nagietek.
Usuń wszystkie słupki i pręciki przed jedzeniem i unikaj kwiatów podejrzewanych o stosowanie pestycydów.
Z Campfire Cookery: przygody przepisy i inne ciekawostki na Wielki Plener przez Sarah Huck i Jaimee Young. Copyright © 2011 Sarah Huck and Jaimee Young Stewart. Przedmowa © 2011 Melissa Clark. Zdjęcia © 2011 Tara Donne. Opublikowany w 2011 roku przez Stewart, Tabori & Chang, imprint of ABRAMS.