Sałatka cytrynowo-warzywna z jęczmienia

Sałatka cytrynowo-warzywna z jęczmienia
Sałatka z warzywami i jęczmieniem cytrynowym to przepis bezmleczny, lakto ovo wegetariański i wegański, składający się z 6 porcji. Za 55 centów za porcję ten przepis pokrywa 13% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka , 6 g tłuszczu i łącznie 188 kalorii . Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Świetnie sprawdza się jako hor d'oeuvre. Udaj się do sklepu i kup cebulę, bazylię, seler i kilka innych rzeczy, aby zrobić je dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał dobry wynik łyżką wynoszący 78% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Pilaw z warzywami cytrynowymi i jęczmieniem, Miska z wiosennych warzyw i jęczmienia z cytryną oraz Sałatka z jęczmienia i cytryny z pesto z jarmużu .

Instrukcje

1
Ugotuj jęczmień zgodnie z instrukcją na opakowaniu; odcedź i całkowicie ostudź.
Składniki, których będziesz potrzebować
JęczmieńJęczmień
2
Fasolę włóż do rondla i zalej wodą; doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 8–10 minut lub do momentu, aż będzie chrupiąca i miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
3
Odcedzić i całkowicie ostudzić.
4
W dużej misce wymieszaj marchewkę, seler, brokuły, szpinak, cebulę, pomidor, żółtą paprykę, grzyby, kaszę jęczmienną i fasolę. W małej misce wymieszaj składniki dressingu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka żółtaPapryka żółta
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
1 Opakowanie (8 Uncji) PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą1 Opakowanie (8 Uncji) PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika JajJajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
JęczmieńJęczmień
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Polej sałatkę i wymieszaj. Przykryj i przechowuj w lodówce przez co najmniej 4 godziny przed podaniem.

Składniki

441 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.drobno posiekane świeże brokułydrobno posiekane świeże brokuły641 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.grubo posiekana marchewkagrubo posiekana marchewka511 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.grubo posiekany selergrubo posiekany seler23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calamielona świeża bazyliamielona świeża bazylia23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calamielona świeża bazyliamielona świeża bazylia551 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.pokrojona świeża fasola szparagowapokrojona świeża fasola szparagowa321 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekane świeże grzybyposiekane świeże grzyby321 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekane świeże grzybyposiekane świeże grzyby1Batoniki toffi Heath4 do 6 bułek do hamburgerów, podzielonych, opcjonalnie4 do 6 bułek do hamburgerów, podzielonych, opcjonalnie1Batoniki toffi Heathgrubo zmielony pieprzgrubo zmielony pieprz611 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekrewetki, ogon, usunięte skorupy, oczyszczonekrewetki, ogon, usunięte skorupy, oczyszczone1Batoniki toffi Heathprzyprawa cytrynowo-pieprzowa bez soliprzyprawa cytrynowo-pieprzowa bez soli23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)1małecebula posiekanacebula posiekana2Batoniki toffi Heathpłatki kokosowe, prażone, opcjonalniepłatki kokosowe, prażone, opcjonalnie2001 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.jęczmień do szybkiego gotowaniajęczmień do szybkiego gotowania0Batoniki toffi Heathpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek151 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.posiekany świeży szpinakposiekany świeży szpinak1małepomidor, posiekany i posiekanypomidor, posiekany i posiekany12 łyżeczki czosnku w proszkuświeżo starty parmezan, plus skórka (opcjonalnie)świeżo starty parmezan, plus skórka (opcjonalnie)501 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.posiekany słodki żółty pieprzposiekany słodki żółty pieprz

Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner

Sałatka świetnie komponuje się z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Winiarnia The Stag's Leap Wine Cellars KARIA Chardonnay z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 31 dolarów za butelkę.
Piwnice na wino Stag's Leap KARIA Chardonnay
Piwnice na wino Stag's Leap KARIA Chardonnay
To pełne wdzięku Chardonnay otwiera się aromatami brzoskwini, żółtego jabłka, przypraw i przyjemną słodką, kremową nutą wanilii. Wino ma miękkie wejście z cytrusami i lekkimi nutami miodu, które prowadzą do utrzymującego się słodkiego cytrynowego finiszu. Kwasowość i mineralność charakteryzują się dobrą równowagą, która podkreśla świeżość i elegancję tego wina. Spróbuj połączyć to średnio treściwe Chardonnay z grillowaną całą rybą z cytrynami i kaparami, smażonymi przegrzebkami skropionymi oliwą z oliwek z dodatkiem cytryny lub pieczonym kurczakiem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia41
Magazyn