Sałatka cytrynowo-warzywna z jęczmienia

Sałatka cytrynowo-warzywna z jęczmienia
Sałatka z warzywami i jęczmieniem cytrynowym to przepis bezmleczny, lakto ovo wegetariański i wegański, składający się z 6 porcji. Za 55 centów za porcję ten przepis pokrywa 13% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka , 6 g tłuszczu i łącznie 188 kalorii . Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Świetnie sprawdza się jako hor d'oeuvre. Udaj się do sklepu i kup cebulę, bazylię, seler i kilka innych rzeczy, aby zrobić je dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał dobry wynik łyżką wynoszący 78% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Pilaw z warzywami cytrynowymi i jęczmieniem, Miska z wiosennych warzyw i jęczmienia z cytryną oraz Sałatka z jęczmienia i cytryny z pesto z jarmużu .

Instrukcje

1
Ugotuj jęczmień zgodnie z instrukcją na opakowaniu; odcedź i całkowicie ostudź.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona Cebula, Biała I Zielona Część Oddzielone I PosiekaneZielona Cebula, Biała I Zielona Część Oddzielone I Posiekane
2
Fasolę włóż do rondla i zalej wodą; doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 8–10 minut lub do momentu, aż będzie chrupiąca i miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
3
Odcedzić i całkowicie ostudzić.
4
W dużej misce wymieszaj marchewkę, seler, brokuły, szpinak, cebulę, pomidor, żółtą paprykę, grzyby, kaszę jęczmienną i fasolę. W małej misce wymieszaj składniki dressingu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka żółtaPapryka żółta
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
1 (14 Uncji) Puszka Bulionu Z Kurczaka1 (14 Uncji) Puszka Bulionu Z Kurczaka
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
Zielona Cebula, Biała I Zielona Część Oddzielone I PosiekaneZielona Cebula, Biała I Zielona Część Oddzielone I Posiekane
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Polej sałatkę i wymieszaj. Przykryj i przechowuj w lodówce przez co najmniej 4 godziny przed podaniem.

Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner

Sałatka świetnie komponuje się z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Winiarnia The Stag's Leap Wine Cellars KARIA Chardonnay z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 31 dolarów za butelkę.
Piwnice na wino Stag's Leap KARIA Chardonnay
Piwnice na wino Stag's Leap KARIA Chardonnay
To pełne wdzięku Chardonnay otwiera się aromatami brzoskwini, żółtego jabłka, przypraw i przyjemną słodką, kremową nutą wanilii. Wino ma miękkie wejście z cytrusami i lekkimi nutami miodu, które prowadzą do utrzymującego się słodkiego cytrynowego finiszu. Kwasowość i mineralność charakteryzują się dobrą równowagą, która podkreśla świeżość i elegancję tego wina. Spróbuj połączyć to średnio treściwe Chardonnay z grillowaną całą rybą z cytrynami i kaparami, smażonymi przegrzebkami skropionymi oliwą z oliwek z dodatkiem cytryny lub pieczonym kurczakiem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia41
Magazyn