Sałatka Cezar z grillowanym tuńczykiem
Sałatka Cezar z tuńczykiem z grilla z papryką może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 35g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 231 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $5.71 za porcję. Jest to drogie przepis dla fanów amerykańskiej kuchni. Mieszanka baby greens, sos sojowy, Cezar vinaigrette i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Przynosi ci to Epikurious. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 89% to danie jest super. Podobne przepisy to Grillowana Sałatka Cezar z lekkim sosem sałatkowym Cezar, Sałatka Cezar z grillowanym kurczakiem Cezar, oraz Sałatka Caesar Z Tuńczykiem "Noodle".
Instrukcje
Przygotować grilla (średnio-wysokie ciepło). Wymieszaj sos sojowy i brązowy cukier w naczyniu na ciasto, aż cukier się rozpuści. Za pomocą zaprawy i tłuczku lub młynka do przypraw grubo mielone ziarna pieprzu. Zanurz obie strony steków z tuńczyka w mieszance sojowej.
Obie strony tuńczyka obficie posypać pieprzem, naciskając na przyleganie. Grilluj tuńczyka do pożądanej doneness, około 2 minut na stronę dla średnio rzadkich.
Połącz Zielenie i rzodkiewki w dużej misce. Wrzucić tyle Cezara Vinaigrette do sałatki płaszcz. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Sałatkę podzielić na 6 talerzy.
Tuńczyka pokroić w poprzek na cienkie plasterki; umieścić obok sałatki.
Mżawka tuńczyka i zieleni z pozostałym vinaigrette.