Sałatka buraczano-żurawinowa

Sałatka buraczano-żurawinowa
Sałatka z buraków i żurawiny może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 210 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.24 za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz pekan, cukier turbinado, sól koszerna i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Sałatka Z Buraków I Mandarynek Z Sosem Żurawinowym, Sałatka Z Buraków I Mandarynek Z Sosem Żurawinowym, oraz Pieczona dynia Pianka Burak żurawina Sałatka z jabłkiem olej z pestek dyni Dressing.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 400 F. za pomocą tarki pudełkowej lub przystawki do rozdrabniania do robota kuchennego grubo rozdrabniaj buraki. Jeśli używasz, dopasuj procesor z ostrzem i połącz żurawinę z cukrem turbinado. Pulse kilka razy grubo posiekać. Alternatywnie, użyj noża do posiekania żurawiny i połącz z cukrem w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier TurbinadoCukier Turbinado
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Tarka Do PudełekTarka Do Pudełek
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
2
Roztopić masło w żeliwnej lub innej patelni bezpiecznej dla piekarnika. Na średnim ogniu dodaj buraki, żurawinę, syrop klonowy, sól i pieprz i wymieszaj, aby połączyć. Gotować przez kilka minut, bez zakłóceń, aż buraki zaczną mięknąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do PodaniaCzysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
3
Na wierzch posypać posiekanymi orzechami pekan.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Orzechów PekanKawałki Orzechów Pekan
4
Umieść patelnię w piekarniku i piecz przez 20 minut lub aż pekan zaczną brązowieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czy Lukier Kokosowo-orzechowyCzy Lukier Kokosowo-orzechowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia5
Magazyn