Sałatka arbuzowo-feta z chrupkim pieczywem

Sałatka arbuzowo-feta z chrupkim pieczywem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj arbuza i sałatki feta z chlebem chrupkim. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 227 kalorii. Na 1,43 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 88 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest idealny do Lato. Udaj się do sklepu i odbierz arbuza, mieszankę pieczywa w opakowaniu 500g, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Arbuz Sałatka Feta, Arbuz Sałatka Feta, oraz Arbuz Sałatka Feta.

Instrukcje

1
Uzupełnić chleb zgodnie z instrukcją opakowania 1 łyżką oliwy z oliwek. Pozostaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na około 1 godzinę, aż podwoi się rozmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
1-1/2 Szklanki Piwa1-1/2 Szklanki Piwa
2
Piekarnik do 220C / 200C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
3
Wbić chleb z powrotem i podzielić na 6 sztuk. Na posmarowanej mąką powierzchni, rozwałkuj pieczywo tak cienko, jak to możliwe, a następnie przenieś do blach do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Piwa1-1/2 Szklanki Piwa
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
4
Posmarować białkiem jajka i rozsypać mieszanymi nasionami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona MieszaneNasiona Mieszane
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
5
Piec przez około 15 minut, aż chrupiące i brązowe; jeśli nadmuchać, jeszcze lepiej. Może być to konieczne w partiach. Pieczywo można przygotować poprzedniego dnia i przechowywać w szczelnym pojemniku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
6
W dużej misce do serwowania, lekko wrzucić melon z fetą i oliwkami. Rozsypać na ziołach i krążkach cebuli, następnie podawać z oliwą z oliwek i balsamicznym do skropienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
MelonMelon
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Mieszane Liście Sałat, Umyte I OdwirowaneMieszane Liście Sałat, Umyte I Odwirowane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Podawać stos chrupki na stronie do rozbicia i za pomocą do czerpania sałatkę.

Polecane wino: Chardonnay, Gruener Veltliner, Sauvignon Blanc

Sałatka sprawdza się bardzo dobrze z Chardonnay, Gruener Veltliner i Sauvignon Blanc. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do tartych winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Możesz spróbować Santan EMA Reserve Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 14 dolarów za butelkę.
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia11
Rodzaje PotrawDodatkiSałatki
OkazjeLetnie
Magazyn