Satiny Mocha Torte
Satiny Mocha Torte może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.09 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 536 kalorii, 9g białka, oraz 25 g tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i odebrać Mocha mus mix, półsłodka czekolada, kawa rozpuszczalna w proszku, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak spektakularny spoonacular wynik 38%. Spróbuj Tort Mocha, Tort Orzechowy Mocha, oraz Raspberry Mocha Torte dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić orzechy laskowe w ungreased 15" x 10" x 1" jellyroll patelni. Tosty na 350 przez 12 minut lub aż Skórki zaczną się dzielić.
Przenieść gorące orzechy na durszlak; przykryć ręcznikiem kuchennym. Rub orzechy energicznie ręcznikiem, aby usunąć skórki.
Niech orzeszki ostygną i posiekać.
Tłuszcz i mąka dwa 9 " cakepans. Wymieszać ciasto zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu; wlać do przygotowanych patelni.
Piec w 350 przez 30 minut lub do drewnianego kilofa włożonego do środka wyjdzie czysty.
Pozostawić do ostygnięcia w patelniach na stojakach z drutu 15 minut; wyjąć z patelni i pozostawić do ostygnięcia całkowicie na stojakach z drutu.
Wymieszać mus zgodnie ze wskazówkami opakowania, używając 1 1/3 szklanki mleka; przykryć i schłodzić.
Podziel warstwy ciasta na pół poziomo, aby utworzyć 4 warstwy.
Nałożyć 1 warstwę na talerz wyłożony papierem woskowym.
Rozprowadzić jedną trzecią musu na warstwie. Powtórz procedurę z drugą i trzecią warstwą i pozostałym musem. Górny stos z czwartą warstwą. Chill 30 minutes.
Połącz śmietanę do ubijania i kawę w proszku w rondlu; doprowadzić do duszenia na średnim ogniu.
Zdjąć z ognia; dodać czekoladę.
Odstawić 1 minutę. Mieszaj, aż czekolada się rozpuści. Fajne 30 minut.
Wlać polewę czekoladową na torte, pozwalając nadmiar kapać po bokach na papier woskowy. Za pomocą małej szpatułki, gładkie nadmiar glazury na bokach torte. Delikatnie przycisnąć orzechy laskowe na boki szkliwione torte. Ostrożnie wyciągnij papier woskowy spod torte. Przechowywać w lodówce.
Uwaga: użyliśmy Duncan Hines devil ' s food Cake mix, Nestle Mocha Mousse mixes i General Foods International Coffees Suisse Mocha.