Sates Z Kurczaka
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Sates z kurczaka. Ten przepis służy 10 i kosztuje 68 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 118 kalorii, 13g białka, oraz 6G tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 14 godzin. Jeśli masz sól, udka z kurczaka, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć ciemnobrązowy cukier, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka Z Brązowym Masłem Z Brązowym Cukrem jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Indonezyjski Kurczak Satés, Indonezyjskie Tofu Satés, oraz Indonezyjskie Tofu Satés dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz kurczaka z szalotką, czosnkiem, cukrem palmowym, pieprzem, olejem, sosem rybnym, winem ryżowym i solą w zamykanej plastikowej torbie i obróć się, aby pokryć kurczaka, a następnie wycisnąć torbę, aby wyeliminować jak najwięcej powietrza i uszczelnić. Kurczak marynowany, schłodzony, co najmniej 12 godzin, ale nie dłużej niż 2
Nawlecz każdy pasek kurczaka wzdłuż na szpikulec, utrzymując pasek tak prosto, jak to możliwe. Wyrzucić pozostałą marynatę.
Przygotować grill do gotowania na średnio gorącym węglu (umiarkowane ciepło dla gazu).
Szaszłyki grillowe, obracając się raz, aż kurczak zostanie ugotowany, w sumie około 4 minut.
* Jeśli nie jesteś w stanie grillować na zewnątrz, satés można gotować na gorącej lekko naoliwionej dużej (2 palniki) dobrze przyprawionej patelni grillowej na umiarkowanie wysokim ogniu.* Kurczak można nawleczyć na szaszłyki 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć.