Satay z kurczakiem i bekonem
Ten przepis służy 40. Jedna porcja zawiera 55 kalorii, 3G białka, oraz 4G tłuszczu. Jeśli 23 grosze za porcję spada twój budżet, Satay z kurczakiem i bekonem może być spektakularny bezmleczne przepis do wypróbowania. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka pieprzu, brązowy cukier, sos sojowy lite, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Satay z kurczakiem zawijanym w boczek, Pikantna kanapka z grillowanym serem z kurczaka orzechowego (aka Chicken Satay Melt), oraz Chicken satay dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść kurczaka między 2 arkuszami folii z tworzywa sztucznego i spłaszczyć do grubości 1/4 cala za pomocą wałka do ciasta lub płaskiej strony młotka do mięsa.
Pokroić kurczaka w paski o szerokości Od 16 do 20 cm.
Połącz sos sojowy i następne 4 składniki w dużej plastikowej torbie do zamrażarki z zamkiem błyskawicznym; dodaj kurczaka, obracając się do płaszcza. Uszczelnić i schłodzić 45 minut, obracając raz.
W międzyczasie namoczyć szaszłyki w wodzie 30 minut; odcedzić.
Rozgrzej grill do 350 do 400 (średnio-wysoko) ciepła.
Wyjąć kurczaka z marynaty; wyrzucić marynatę. Nawlecz 1 kawałek boczku i 1 pasek kurczaka na każdy szaszłyk.
Szaszłyki grillowe, przykryte pokrywą grillową, 4 do 5 minut z każdej strony lub do czasu, aż kurczak zostanie zrobiony.
Szaszłyki podawać z sosem orzechowym.