Satay (grillowane szaszłyki) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.5 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 371 kalorii. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Jest idealny do 4 Lipca. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz stek z rib-eye, nasiona kopru włoskiego, nasiona kolendry i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać orzechy macadamia można śledzić to danie główne z Chleb bananowy z czekoladą i orzechami macadamia jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Grillowane Lemon Chicken szaszłyki z dipem Satay, Szaszłyki Satay Z Kurczakiem, oraz Szaszłyki z kurczaka z dipem satay.
Instrukcje
1
Umieścić cukier i 2 łyżki wody w małym rondlu na małym ogniu; gotować przez 8 minut lub aż cukier się rozpuści. Przecedzić przez drobne sito nad miską i wyrzucić ciała stałe. Całkowicie fajne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Sito
Cukierki Peachie-o
2
Połącz pastę z tamaryndowca z pozostałymi 2 łyżkami wody, mieszając, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Tamaryndowa
Woda
3
Połącz mieszaninę cukru i mieszaninę tamaryndowca w dużej plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym; uszczelnij. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tamarynd
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby Ziploc
4
Rozgrzać małą patelnię na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Dodaj kolendrę, kminek i nasiona kopru włoskiego; gotuj przez 2 minuty, od czasu do czasu potrząsając patelnią. Super.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona Kopru Włoskiego
Kolendra
Kminek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Umieścić mieszaninę w młynku do przypraw lub kawy i przetwarzać do drobno zmielonego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawa
7
Umieść galangal, trawa cytrynowa, szalotka, świeczniki, ząbek czosnku, i czerwone chile w robocie kuchennym, i proces, aż drobno posiekane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki Czosnku
Candlenuts
Trawa Cytrynowa
Czerwona Papryka Chili
Galangal
Szalotka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
8
Dodać mieszankę galangal, mieszankę kolendry, kurkumę i sól do mieszaniny cukru; zamknąć. Ugniatać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolendra
Galangal
Kurkuma
Cukier
Sól
9
Dodać wołowinę do worka, obracając się do płaszcza; uszczelnić. Marynować w lodówce przez 1 godzinę, obracając dwa razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wołowina
10
Dodaj olej do worka, obracając się do płaszcza; uszczelnić. Marynować w lodówce przez noc, obracając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
11
Rozgrzej grilla na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
12
Wyjąć wołowinę z worka; wyrzucić marynatę. Nawlecz wołowinę równomiernie na każdy z 32 (8-calowych) szaszłyków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynata
Wołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki
13
Umieść szaszłyki na stojaku grillowym pokrytym natryskiem do gotowania. Gotować 1 minutę z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.