Sardyński Faszerowany Bakłażan
Sardyński faszerowany bakłażan może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6. Na 3,08 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 483 kalorie, 23G białka, oraz 25 g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz bakłażany, jajka, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Z łyżeczką wynik 69%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Spaghetti Sardyńskie, Paella W Stylu Sardyńskim, oraz Makaron Z Tuńczykiem Po Sardyńsku.
Instrukcje
Obrać całe bakłażany; grubo posiekać mięso i przenieść na duży durszlak. Za pomocą łyżki zgarnij mięso z połówek bakłażana, pozostawiając skorupę o grubości 1/4 cala. Posiekać zbierane się mięso bakłażana i dodać go do durszlaka. Wrzucić posiekany bakłażan z 2 łyżkami koszernej soli i odcedzić na 30 minut, a następnie dobrze spłukać. Pracując garściami, wyciśnij jak najwięcej wody. Powinieneś mieć około 4 szklanki posiekanego bakłażana.
Tymczasem doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia. Ustaw stojak z drutu na blasze do pieczenia.
Dodaj 6 muszle bakłażana do garnka i gotować, delikatnie szturchając je pod, aby utrzymać je pod wodą, aż po prostu miękkie, o 3 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś skorupy bakłażana do stojaka z drutu, aby spuścić i schłodzić. Lekko olej 9-na-13-calowe naczynie do pieczenia i ułóż w nim skorupy bakłażana, pokrój boki do góry.
Na dużej, głębokiej patelni podgrzać 3 łyżki oliwy z oliwek, aż się połysk.
Dodać cebulę i liście laurowe i gotować na umiarkowanym ogniu, aż cebula zmięknie, o 5 protokół.
Dodać posiekany bakłażan i wino i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż do miękkości i po prostu zaczyna brązowy, 15 protokół.
Dodać cielęcinę i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając i rozbijając mięso, aż gotowane przez i lekko rumiane, o 5 minut dłużej.
Przenieść nadzienie bakłażan do miski i wymieszać w 1/2 szklanki pecorino, jajka, bułka tarta, gałka muszkatołowa, bazylia i mięta. Doprawić nadzienie solą i pieprzem. Łyżka nadzienie do skorupek bakłażana.
W średnim rondlu podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek.
Dodać czosnek i gotować na umiarkowanym ogniu, aż złoty, o 1 minutę.
Dodać pokrojone pomidory i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż zgęstnieje, o 10 protokół. Doprawić solą i pieprzem. Łyżka połowę sosu na bakłażany i posypać pozostałą 1/2 szklanki startego pecorino.
Piec bakłażan, aż zbrązowieje i bulgotanie, o 35 protokół.
Niech ostygnie lekko, a następnie podawać, mijając pozostały sos pomidorowy na boku.