Sardyńska Książka Kucharska
Sardyńska książka kucharska może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 567 kalorii, 16G białka, oraz 33g tłuszczu na porcję. Na $1.9 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 9 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest dostarczany przez SippitySup. Udaj się do sklepu i odbierz odtłuszczone, sól koszerną, orzeszki piniowe i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać orzeszki piniowe, można śledzić to danie główne z Ciasto gruszkowe z orzeszkami piniowymi jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Spaghetti Sardyńskie, Makaron Z Tuńczykiem Po Sardyńsku, oraz Paella W Stylu Sardyńskim.
Instrukcje
Połączyć 1 ½ szklanki mąki, jajka, i szczypta soli w dużej misce. Wymieszać widelcem, dodając trochę zimnej wody, w razie potrzeby.Gdy ciasto się połączy, wyjmij je z miski i ugniataj na czystej powierzchni roboczej przez co najmniej 10 minut. Ciasto powinno być gładkie i elastyczne. Owinąć ciasto w folię i przechowywać w lodówce przez co najmniej 20 minut. (Ciasto można zrobić 1 dzień wcześniej i schłodzić przez noc.)
Rozwałkuj ciasto do grubości 1/16 cala.
Pokrój go na dwanaście 7-calowych pasków o szerokości 3 ½ cala. Zestaw aside.To zrób Pesto: w misce robota kuchennego, połącz liście bazylii, orzeszki piniowe, 3 łyżki oliwy z oliwek. Dokładnie przetworzyć. Dostosuj przyprawę do smaku. Zużyć natychmiast lub refrigerate.To zrobić sos beszamelowy: w dużym rondlu, rozgrzać olej na średnim ogniu. Powoli dodać pozostałe ¼ szklanki mąki, ubijając rozbić żadnych grudek. Gotować od 4 do 5 minut, ubijając constantly.In w międzyczasie w małym rondlu rozgrzej mleko.
Dodać mleko powoli do mieszaniny mąki i oleju, 1 kadzi na raz, ubijając stale połączyć.Kontynuuj gotowanie przez 6 do 7 minut, stale ubijając, aż sos beszamelowy zacznie gęstnieć. Doprawić solą i białym pieprzem do smaku. Odstawić do ostygnięcia. (Sos beszamelowy można przygotować kilka godzin wcześniej i schłodzić, aż będzie gotowy do użycia.) Aby zmontować Lasagne: Rozgrzej piekarnik do 191°.In 9 × 12-calowe naczynie do pieczenia, rozłóż jedną piątą sosu beszamelowego równomiernie na dnie naczynia. Dno naczynia wyłożyć na 3 arkusze makaronu. Pokruszyć jedną trzecią tuńczyka na wierzchu makaronu.
Posypać tuńczyka jedną trzecią świeżego pesto i równomiernie rozprowadzić na wierzchu kolejną piątą sosu beszamelowego. Kontynuuj proces nakładania warstw. Wykończ górną warstwę ostatnią piątą sosu beszamelowego.
Piec przez 1 godzinę, lub do góry jest złoty kolor.
Udekorować pokrojonymi liśćmi bazylii (opcjonalnie).
Podawać na gorąco w naczyniu do pieczenia.Jak to: jak Ładowanie...