Samostopiony Gruby Biały Makaron
Self-Stomped gruby biały makaron może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 398 kalorii. Na 15 centów za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pancit Miki (gęsty makaron jajeczny) z wieprzowiną i warzywami, Jak gotować: Pancit Miki (gęsty makaron jajeczny) z wieprzowiną i warzywami, oraz Najłatwiejszy Crockpot Extra Gruby Biały Kurczak Chili dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszaj ciasto, umieszczając 3 szklanki mąki w misce i wlewając do połowy słonej wody stałym, powolnym strumieniem. Delikatnie wymieszać, aby wymieszać. Stopniowo maczać w większej ilości osolonej wody, mieszając, aż ciasto utworzy lekko kruchą masę. Wywierć trochę nacisku, aby uformować ciasto w kulkę i umieścić je w zamkniętej plastikowej torbie, aby odpocząć przez około 30 minut w temperaturze pokojowej lub przechowywać w lodówce przez kilka godzin lub przez noc.
Kanapka wypoczęte ciasto z makaronem między warstwami wytrzymałego tworzywa sztucznego (6-stopowy plastik, ceratka lub winylowy Obrus, złożony na pół, działa dobrze).
Umieść plastikowe ciasto na podłodze i stań boso na nim. Dociśnij obiema stopami-całą powierzchnię stóp, a nie tylko pięty-i stopniowo obracaj się w okrągły sposób, używając małych kroków. W miarę nakładania masy ciała ciasto spłaszczy się i rozciągnie. Zatrzymaj się od czasu do czasu, aby wyjąć i złożyć ciasto rękami, a następnie ponownie umieścić je między warstwami plastikowej szmatki i powtórzyć czynność prasowania stóp. Jeśli to konieczne, aby zapobiec przywieraniu ciasta do plastiku, posyp go dodatkową mąką.
Po 4 lub 5 minutach, gdy ciasto jest elastyczne i nabrało satynowego połysku, wykonaj ostatnią rundę deptania, aby spłaszczyć je do owalnego kształtu o grubości 1/4 cala.
Ciasto przełożyć na dużą, lekko posypaną mąką deskę. Naprzemienne pionowe i poziome pociągnięcia, użyj lekko mąki wałka do ciasta, aby rozciągnąć ciasto do dużego owalu, o grubości około 1/8 cala, szerokości 1 stopy i długości około 1 1/2 stopy. W razie potrzeby podziel ciasto na pół i zrób dwa mniejsze owale.
Rozwałkowane ciasto obficie posypać mąką i złożyć na sobie 4 lub 5 razy (tak jak składanie wachlarza papierowego, ale nie zagniatać ani nie prasować złożonego ciasta). Użyj długiego, ostrego noża, aby przeciąć ciasto na wstążki o grubości 1/4 cala, które mają długość 1,5 metra. Makaron lekko odkurzyć mąką przed podniesieniem z deski.
Doprowadzić bardzo duży garnek wody do wrzenia toczenia. Delikatnie otrząśnij nadmiar mąki z makaronu, a następnie wrzuć je do garnka. Wymieszać makaron, aby upewnić się, że dzielą się na poszczególne pasma. Gotować w stałym wrzeniu przez 7 do 8 minut, mieszając od czasu do czasu. Przetestuj makaron, wyciągając go z garnka i zanurzając w zimnej wodzie: powinien być przezroczysty, bez twardego rdzenia, ale nadal twardy. Jeśli to konieczne, gotuj dalej, sprawdzając postęp co około 45 sekund.
Jeśli będziesz podawać makaron na gorąco później, podnieś je z garnka, rezerwując wrzącą wodę (użyj wkładki do makaronu lub miarki sitka lub durszlaka pod makaronem).
Jeśli będziesz podawać makaron na zimno, odcedzić je.
Niezależnie od tego, czy planujesz podawać makaron na gorąco, czy na zimno, spłucz je dobrze pod zimną bieżącą wodą, aby usunąć skrobię powierzchniową, która w przeciwnym razie uczyniłaby je gumowatymi.
Odstawić makaron na bok, aż będzie gotowy do jedzenia — można go trzymać do kilku godzin (przechowywać w lodówce, jeśli trzyma się dłużej niż 20 minut). Gotowy do użycia makaron opłukać we wrzącej gorącej wodzie, jeśli podaje się je w gorącej zupie, lub zimnej wodzie, jeśli podaje je schłodzone jako sałatka.
* Udon ko (mąka udon o wysokiej zawartości glutenu) jest sprzedawana w azjatyckich sklepach spożywczych; mąka chlebowa o wysokiej zawartości glutenu może być zastąpiona.* Chociaż podłoga matowana tatami jest idealną powierzchnią do deptania makaronu, podłoga pokryta amerykańskim linoleum również działa dobrze. Jeśli Twoja kuchnia ma twardą podłogę z drewna lub kamienia, musisz rozłożyć duży ręcznik kąpielowy pod plastikową ściereczką, aby zapewnić amortyzację.* Jeśli Deptanie stóp nie jest w Twoim stylu, możesz użyć mechanicznych urządzeń ugniatających, takich jak hak do ciasta na robocie kuchennym lub przystawka do lasagny do maszyny do makaronu.