Samostopiony Gruby Biały Makaron

Samostopiony Gruby Biały Makaron
Self-Stomped gruby biały makaron może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 398 kalorii. Na 15 centów za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pancit Miki (gęsty makaron jajeczny) z wieprzowiną i warzywami, Jak gotować: Pancit Miki (gęsty makaron jajeczny) z wieprzowiną i warzywami, oraz Najłatwiejszy Crockpot Extra Gruby Biały Kurczak Chili dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszaj ciasto, umieszczając 3 szklanki mąki w misce i wlewając do połowy słonej wody stałym, powolnym strumieniem. Delikatnie wymieszać, aby wymieszać. Stopniowo maczać w większej ilości osolonej wody, mieszając, aż ciasto utworzy lekko kruchą masę. Wywierć trochę nacisku, aby uformować ciasto w kulkę i umieścić je w zamkniętej plastikowej torbie, aby odpocząć przez około 30 minut w temperaturze pokojowej lub przechowywać w lodówce przez kilka godzin lub przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Posiekanej Pieczonej Czerwonej Papryki Lub 1 Słoik (2 Uncje) Pimientos, Odsączone1/4 Szklanki Posiekanej Pieczonej Czerwonej Papryki Lub 1 Słoik (2 Uncje) Pimientos, Odsączone
Masło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, SchłodzoneMasło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, Schłodzone
1 Kartonowe Kółko Z Ciastem (6 Cali)1 Kartonowe Kółko Z Ciastem (6 Cali)
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
2
Kanapka wypoczęte ciasto z makaronem między warstwami wytrzymałego tworzywa sztucznego (6-stopowy plastik, ceratka lub winylowy Obrus, złożony na pół, działa dobrze).
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
1/4 Szklanki Posiekanej Pieczonej Czerwonej Papryki Lub 1 Słoik (2 Uncje) Pimientos, Odsączone1/4 Szklanki Posiekanej Pieczonej Czerwonej Papryki Lub 1 Słoik (2 Uncje) Pimientos, Odsączone
3
Umieść plastikowe ciasto na podłodze i stań boso na nim. Dociśnij obiema stopami-całą powierzchnię stóp, a nie tylko pięty-i stopniowo obracaj się w okrągły sposób, używając małych kroków. W miarę nakładania masy ciała ciasto spłaszczy się i rozciągnie. Zatrzymaj się od czasu do czasu, aby wyjąć i złożyć ciasto rękami, a następnie ponownie umieścić je między warstwami plastikowej szmatki i powtórzyć czynność prasowania stóp. Jeśli to konieczne, aby zapobiec przywieraniu ciasta do plastiku, posyp go dodatkową mąką.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Posiekanej Pieczonej Czerwonej Papryki Lub 1 Słoik (2 Uncje) Pimientos, Odsączone1/4 Szklanki Posiekanej Pieczonej Czerwonej Papryki Lub 1 Słoik (2 Uncje) Pimientos, Odsączone
Masło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, SchłodzoneMasło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, Schłodzone
4
Po 4 lub 5 minutach, gdy ciasto jest elastyczne i nabrało satynowego połysku, wykonaj ostatnią rundę deptania, aby spłaszczyć je do owalnego kształtu o grubości 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Posiekanej Pieczonej Czerwonej Papryki Lub 1 Słoik (2 Uncje) Pimientos, Odsączone1/4 Szklanki Posiekanej Pieczonej Czerwonej Papryki Lub 1 Słoik (2 Uncje) Pimientos, Odsączone
5
Ciasto przełożyć na dużą, lekko posypaną mąką deskę. Naprzemienne pionowe i poziome pociągnięcia, użyj lekko mąki wałka do ciasta, aby rozciągnąć ciasto do dużego owalu, o grubości około 1/8 cala, szerokości 1 stopy i długości około 1 1/2 stopy. W razie potrzeby podziel ciasto na pół i zrób dwa mniejsze owale.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Posiekanej Pieczonej Czerwonej Papryki Lub 1 Słoik (2 Uncje) Pimientos, Odsączone1/4 Szklanki Posiekanej Pieczonej Czerwonej Papryki Lub 1 Słoik (2 Uncje) Pimientos, Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
6
Rozwałkowane ciasto obficie posypać mąką i złożyć na sobie 4 lub 5 razy (tak jak składanie wachlarza papierowego, ale nie zagniatać ani nie prasować złożonego ciasta). Użyj długiego, ostrego noża, aby przeciąć ciasto na wstążki o grubości 1/4 cala, które mają długość 1,5 metra. Makaron lekko odkurzyć mąką przed podniesieniem z deski.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
1/4 Szklanki Posiekanej Pieczonej Czerwonej Papryki Lub 1 Słoik (2 Uncje) Pimientos, Odsączone1/4 Szklanki Posiekanej Pieczonej Czerwonej Papryki Lub 1 Słoik (2 Uncje) Pimientos, Odsączone
Masło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, SchłodzoneMasło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, Schłodzone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
1
Doprowadzić bardzo duży garnek wody do wrzenia toczenia. Delikatnie otrząśnij nadmiar mąki z makaronu, a następnie wrzuć je do garnka. Wymieszać makaron, aby upewnić się, że dzielą się na poszczególne pasma. Gotować w stałym wrzeniu przez 7 do 8 minut, mieszając od czasu do czasu. Przetestuj makaron, wyciągając go z garnka i zanurzając w zimnej wodzie: powinien być przezroczysty, bez twardego rdzenia, ale nadal twardy. Jeśli to konieczne, gotuj dalej, sprawdzając postęp co około 45 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Masło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, SchłodzoneMasło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, Schłodzone
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
1 Kartonowe Kółko Z Ciastem (6 Cali)1 Kartonowe Kółko Z Ciastem (6 Cali)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
2
Jeśli będziesz podawać makaron na gorąco później, podnieś je z garnka, rezerwując wrzącą wodę (użyj wkładki do makaronu lub miarki sitka lub durszlaka pod makaronem).
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
1 Kartonowe Kółko Z Ciastem (6 Cali)1 Kartonowe Kółko Z Ciastem (6 Cali)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
3
Jeśli będziesz podawać makaron na zimno, odcedzić je.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
4
Niezależnie od tego, czy planujesz podawać makaron na gorąco, czy na zimno, spłucz je dobrze pod zimną bieżącą wodą, aby usunąć skrobię powierzchniową, która w przeciwnym razie uczyniłaby je gumowatymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
żelkiżelki
1 Kartonowe Kółko Z Ciastem (6 Cali)1 Kartonowe Kółko Z Ciastem (6 Cali)
5
Odstawić makaron na bok, aż będzie gotowy do jedzenia — można go trzymać do kilku godzin (przechowywać w lodówce, jeśli trzyma się dłużej niż 20 minut). Gotowy do użycia makaron opłukać we wrzącej gorącej wodzie, jeśli podaje się je w gorącej zupie, lub zimnej wodzie, jeśli podaje je schłodzone jako sałatka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
1 Kartonowe Kółko Z Ciastem (6 Cali)1 Kartonowe Kółko Z Ciastem (6 Cali)
Pokrojone W Słoiki PepperonciniPokrojone W Słoiki Pepperoncini
1
* Udon ko (mąka udon o wysokiej zawartości glutenu) jest sprzedawana w azjatyckich sklepach spożywczych; mąka chlebowa o wysokiej zawartości glutenu może być zastąpiona.* Chociaż podłoga matowana tatami jest idealną powierzchnią do deptania makaronu, podłoga pokryta amerykańskim linoleum również działa dobrze. Jeśli Twoja kuchnia ma twardą podłogę z drewna lub kamienia, musisz rozłożyć duży ręcznik kąpielowy pod plastikową ściereczką, aby zapewnić amortyzację.* Jeśli Deptanie stóp nie jest w Twoim stylu, możesz użyć mechanicznych urządzeń ugniatających, takich jak hak do ciasta na robocie kuchennym lub przystawka do lasagny do maszyny do makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, SchłodzoneMasło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, Schłodzone
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
4 Cienkie Plasterki Salami4 Cienkie Plasterki Salami
1/4 Szklanki Posiekanej Pieczonej Czerwonej Papryki Lub 1 Słoik (2 Uncje) Pimientos, Odsączone1/4 Szklanki Posiekanej Pieczonej Czerwonej Papryki Lub 1 Słoik (2 Uncje) Pimientos, Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Np. Palec Maślany, Grubo PosiekanyNp. Palec Maślany, Grubo Posiekany
Maszyna Do MakaronuMaszyna Do Makaronu
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia17
Magazyn