Sambar
Sambar to danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 19g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 346 kalorii. Na 1,32 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz zieloną fasolę, zmielony asafoetida, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 36 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie dieta. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 99%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Sambar-jak zrobić Sambar warzywny / Quick Sambar, Kala Vatana Sambar: A Malvani Black Peas Sambar, oraz kathirikai sambar lub brinjal Sambar, jak zrobić kathirikai sambar dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić soczewicę na dużej patelni z 400 ml wody.
Dodać kurkumę i tamarynd i gotować przez 25-30 minut, aż będzie bardzo miękka.
W międzyczasie rozgrzać olej na patelni i delikatnie smażyć szalotkę przez 8-10 minut. Po zmięknięciu dodajemy przyprawy, liście curry, Chilli i szczyptę soli. Gotować przez kolejne 2 min, aż pachną.
Zagotuj kolejną patelnię osolonej wody i gotuj fasolę przez 4 minuty do miękkości, a następnie dobrze odcedzaj.
Gdy soczewica są gotowane, dodać mieszankę przypraw szalotka i fasola, dobrze wymieszać i dodać więcej przypraw w razie potrzeby.