Sambal Jawajski z grillowanymi krewetkami

Need a jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przystawka? Sambal Jawajski z grillowanymi krewetkami może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 151 kalorii, 3G białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 1,06 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pastę anchois, sok z limonki, kokos i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Jawajski i Nonya Sambal, oraz smażony ryż z Sambal, Grillowane krewetki z sosem cytrusowym-Sambal-Oelek, oraz Grillowane krewetki z ognistą trawą cytrynową-Chile Sambal dla podobnych receptur.
Instrukcje
W robocie kuchennym wir kokosowy, chili, pasta anchois, czosnek i sok z limonki, aż kokosowe i chili zostaną mielone; często zeskrobuj boki pojemnika.
Krewetki opłukać i odsączyć. Nawlecz na 4 płaskie metalowe szaszłyki (od 10 do 14 cali.).
Umieść krewetki na grillu nad solidnym łożem średnio gorących węgli lub na grillu gazowym ustawionym na średnio gorącym (możesz trzymać rękę na poziomie grilla tylko 3 do 4 sekund); zamknij pokrywę na grillu gazowym. Gotować krewetki, obracając raz, aż jasny róż i nieprzezroczyste, ale nadal wilgotne patrząc w środku najgrubszej części (wyciąć do testu), 3 do 5 minut w sumie.
Przelej krewetki na talerz.
Podawać z pastą sambal do smaku.