Salsa Zielono-pomidorowa z tajskimi przyprawami
Salsa Zielono-pomidorowa z tajskimi przyprawami to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 58 kalorii, 2G białka, oraz 2G tłuszczu. Na 72 grosze za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w ok. 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz julienne-cut bell pepper, serrano chile, sok z limonki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to bardzo przystępne ceny przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Salsa de Molcajete (pieczony pomidor i zielona Salsa Chile), Peg ' s Green Tomato Salsa, oraz Salsa Z Zielonych Pomidorów.
Instrukcje
Pomidory i czerwoną cebulę pokroić na pół pionowo.
Każdą połowę pokroić poziomo na cienkie plasterki. Odstawić.
Połącz kolendrę i następne 8 składników (kolendra przez olej sezamowy) w dużej misce; dobrze wymieszać.
Dodaj pomidory, czerwona i zielona cebula, i papryka; wrzucić dobrze.
Uwaga: sos rybny to słona przyprawa, którą można znaleźć na rynkach azjatyckich, sklepach specjalistycznych i niektórych supermarketach.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Dutton-Goldfield Emerald Ridge Vineyard Pinot Noir z 4.9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 58 dolarów za butelkę.
Dutton-Goldfield Emerald Ridge Vineyard Pinot Noir
Rocznik 2016 ich Emerald Ridge Pinot jest szczególnie skupiony i żywy, pięknie prezentując swoje zielone korzenie Doliny. Jasne aromaty wiśni, pudełka cygar i ciasta rabarbarowego wiodą drogę, a po czasie w kieliszku pojawiają się ciemniejsze zapachy jagód, jeżyn i kwiatu malin. Pikantne nuty tymianku, kardamonu i goździków zapewniają dodatkową warstwę złożoności. Usta są pełne pluszowych owoców czereśni/jagód, prowadzone na jędrnych taninach, dając wino, które sprawia, że wracasz po więcej. Ciasto z ciemnej wiśni z przyprawą gałki muszkatołowej odbija się echem w energetycznym finiszu. Słone, pikantne nuty dojrzałego koziego cheddaru wydobywają słodkie owoce w winie, podobnie jak pikantna dymiona przeszklona szynka lub grzybowa bruschetta.