Salsa Zielono-Pomidorowa
Need a jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 hor d ' oeuvre? Salsa z zielonymi pomidorami może być doskonałym przepisem na wypróbowanie. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 96 kalorii, 2G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 62 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka papryki, cebuli, chili jalapeño i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to niedrogi przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Salsa de Molcajete (pieczony pomidor i zielona Salsa Chile), Peg ' s Green Tomato Salsa, oraz Salsa Z Zielonych Pomidorów.
Instrukcje
Połącz pomidory, cebulę, chili, kolendrę, sok z limonki, sól i pieprz w dużej misce.
Dodaj awokado do miski i wrzucić składniki razem. Doprawić solą i pieprzem. Przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 30 minut przed podaniem.
Podawać z chipsami tortilla, w razie potrzeby.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie w menu? Spróbuj sparować z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Adelsheim Pinot Noir (pół butelki) z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Adelsheim Pinot Noir (half-bottle)]()
Adelsheim Pinot Noir (half-bottle)
Dzięki szerokiej gamie pochodzenia i klonów, to wino wyświetla czerwone aromaty kandyzowanej wiśni, granatu i maliny na nosie i podniebieniu. Ponadto można znaleźć lekki dotyk brązowych przypraw, takich jak gałka muszkatołowa, cynamon, all-spice. Wierny naszemu stylowi domowemu, jest elegancko teksturowany z płynnie zintegrowanymi, jedwabistymi, polerowanymi Kannami. Połącz go z łososiem, ahi, cielęciną, wieprzowiną, drobiem (pomyśl o kaczce), beefor obfite przystawki Wegetariańskie.