Salsa ze świeżych pomidorów (Pico de Gallo)
Świeża Salsa pomidorowa (Pico de Gallo) wymaga ok. 6 minut od początku do końca. Ten przepis służy 3 i kosztuje 69 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i lacto ovo wegetariański przepis ma 38 kalorii, 2G białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Ten przepis jest lubiany przez 708 smakoszy i kucharzy. Ten przepis z prostych przepisów wymaga soli i pieprzu, cebuli, Serrano chiles i soku z limonki. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ta partytura jest do poprawy. Podobne przepisy to Pico de Gallo: salsa ze świeżych pomidorów, Easy Healthy Fresh Tomato Salsa-Weight Watcher ' s Pico de Gallo, oraz Pico de Gallo-świeża Salsa.
Instrukcje
Składniki przygotować: z grubsza posiekać pomidory, chili i cebulę. Bądź bardzo ostrożny podczas obsługi papryki chile. Użyj jednorazowych rękawiczek lub dokładnie umyj ręce mydłem i gorącą wodą po użyciu i unikaj dotykania oczu przez kilka godzin.
Odstawić część nasion z papryki. Jeśli salsa nie jest wystarczająco gorąca, możesz dodać kilka, aby uzyskać więcej ciepła.
Umieść wszystkie składniki w misce robota kuchennego wyposażonego w ostrze. Pulse tylko kilka razy, wystarczy drobno pokroić składniki, a nie na tyle, aby przecieru. Jeśli nie masz robota kuchennego, możesz drobno pokroić ręcznie.
Umieścić w misce do serwowania.
Dodać sól i pieprz do smaku. Jeśli chili zrobić salsa zbyt gorące, dodać trochę więcej posiekanego pomidora. Jeśli nie jest wystarczająco gorąco, ostrożnie dodaj kilka nasion z chili lub dodaj trochę więcej mielonego kminku.
Odstawić salsę na godzinę (w temperaturze pokojowej lub schłodzoną), aby smaki się połączyły.
Podawać z frytkami, tortillami, tacos, burritos, tostadas, quesadillas, pinto lub czarną fasolą. Salsa będzie przechowywać w lodówce do 5 dni.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Pico De Gallo. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jedno wino, którego możesz spróbować, to Alexana Revana Vineyard Pinot Noir. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 42 dolarów.
![Alexana Revana Vineyard Pinot Noir]()
Alexana Revana Vineyard Pinot Noir
#17 Wine Spectator Top 100 2013w 2010 Winnica Revana Pinot Noir jest doskonałą reprezentacją zarówno rocznika, jak i Winnicy Revana.Rok 2010 był trudnym okresem wegetacyjnym, ale dzięki drobiazgowej hodowli i mistrzowskiemu wytwarzaniu wina nasza mieszanka ośmiu różnych klonów Pinot noir wytworzyła intensywną, złożoną i zrównoważoną winę. Jasne, przednie aromaty czarnej wiśni, suszonych ziół i nuty flory są podnoszone przez melasę i kwiat anyżu. Massiveblack wiśniowe smaki są dekadenckie i dobrze integrują się z tonami przypraw,coli i kakao. Tekstura jest bujna i bogata, wykończona miękkimi taninami, które zapewniają idealną strukturę do celularyzacji.