Salsa ze świeżych pomidorów (Pico de Gallo)

Salsa ze świeżych pomidorów (Pico de Gallo)
Świeża Salsa pomidorowa (Pico de Gallo) wymaga ok. 6 minut od początku do końca. Ten przepis służy 3 i kosztuje 69 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i lacto ovo wegetariański przepis ma 38 kalorii, 2G białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Ten przepis jest lubiany przez 708 smakoszy i kucharzy. Ten przepis z prostych przepisów wymaga soli i pieprzu, cebuli, Serrano chiles i soku z limonki. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ta partytura jest do poprawy. Podobne przepisy to Pico de Gallo: salsa ze świeżych pomidorów, Easy Healthy Fresh Tomato Salsa-Weight Watcher ' s Pico de Gallo, oraz Pico de Gallo-świeża Salsa.

Instrukcje

1
Składniki przygotować: z grubsza posiekać pomidory, chili i cebulę. Bądź bardzo ostrożny podczas obsługi papryki chile. Użyj jednorazowych rękawiczek lub dokładnie umyj ręce mydłem i gorącą wodą po użyciu i unikaj dotykania oczu przez kilka godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
2
Odstawić część nasion z papryki. Jeśli salsa nie jest wystarczająco gorąca, możesz dodać kilka, aby uzyskać więcej ciepła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
1
Umieść wszystkie składniki w misce robota kuchennego wyposażonego w ostrze. Pulse tylko kilka razy, wystarczy drobno pokroić składniki, a nie na tyle, aby przecieru. Jeśli nie masz robota kuchennego, możesz drobno pokroić ręcznie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
1
Umieścić w misce do serwowania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Dodać sól i pieprz do smaku. Jeśli chili zrobić salsa zbyt gorące, dodać trochę więcej posiekanego pomidora. Jeśli nie jest wystarczająco gorąco, ostrożnie dodaj kilka nasion z chili lub dodaj trochę więcej mielonego kminku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Kminek MielonyKminek Mielony
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
3
Odstawić salsę na godzinę (w temperaturze pokojowej lub schłodzoną), aby smaki się połączyły.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
1
Podawać z frytkami, tortillami, tacos, burritos, tostadas, quesadillas, pinto lub czarną fasolą. Salsa będzie przechowywać w lodówce do 5 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Kurczaka (ok. 6 Mrożonych Polędwiczek)2 Szklanki Kurczaka (ok. 6 Mrożonych Polędwiczek)
1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania
TostadasTostadas
Sos Z Indyka, PodgrzewanySos Z Indyka, Podgrzewany
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Pico De Gallo. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jedno wino, którego możesz spróbować, to Alexana Revana Vineyard Pinot Noir. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 42 dolarów.
Alexana Revana Vineyard Pinot Noir
Alexana Revana Vineyard Pinot Noir
#17 Wine Spectator Top 100 2013w 2010 Winnica Revana Pinot Noir jest doskonałą reprezentacją zarówno rocznika, jak i Winnicy Revana.Rok 2010 był trudnym okresem wegetacyjnym, ale dzięki drobiazgowej hodowli i mistrzowskiemu wytwarzaniu wina nasza mieszanka ośmiu różnych klonów Pinot noir wytworzyła intensywną, złożoną i zrównoważoną winę. Jasne, przednie aromaty czarnej wiśni, suszonych ziół i nuty flory są podnoszone przez melasę i kwiat anyżu. Massiveblack wiśniowe smaki są dekadenckie i dobrze integrują się z tonami przypraw,coli i kakao. Tekstura jest bujna i bogata, wykończona miękkimi taninami, które zapewniają idealną strukturę do celularyzacji.
TrudnośćŁatwy
Gotowe W6 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia32
Magazyn