Świeża Salsa pomidorowa (Pico de Gallo) wymaga ok. 6 minut od początku do końca. Ten przepis służy 3 i kosztuje 69 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i lacto ovo wegetariański przepis ma 38 kalorii, 2G białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Ten przepis jest lubiany przez 708 smakoszy i kucharzy. Ten przepis z prostych przepisów wymaga soli i pieprzu, cebuli, Serrano chiles i soku z limonki. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ta partytura jest do poprawy. Podobne przepisy to Pico de Gallo: salsa ze świeżych pomidorów, Easy Healthy Fresh Tomato Salsa-Weight Watcher ' s Pico de Gallo, oraz Pico de Gallo-świeża Salsa.
Instrukcje
1
Składniki przygotować: z grubsza posiekać pomidory, chili i cebulę. Bądź bardzo ostrożny podczas obsługi papryki chile. Użyj jednorazowych rękawiczek lub dokładnie umyj ręce mydłem i gorącą wodą po użyciu i unikaj dotykania oczu przez kilka godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
2
Odstawić część nasion z papryki. Jeśli salsa nie jest wystarczająco gorąca, możesz dodać kilka, aby uzyskać więcej ciepła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
Zęby Przyrodzenia
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1
Umieść wszystkie składniki w misce robota kuchennego wyposażonego w ostrze. Pulse tylko kilka razy, wystarczy drobno pokroić składniki, a nie na tyle, aby przecieru. Jeśli nie masz robota kuchennego, możesz drobno pokroić ręcznie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
1
Umieścić w misce do serwowania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Dodać sól i pieprz do smaku. Jeśli chili zrobić salsa zbyt gorące, dodać trochę więcej posiekanego pomidora. Jeśli nie jest wystarczająco gorąco, ostrożnie dodaj kilka nasion z chili lub dodaj trochę więcej mielonego kminku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
Kminek Mielony
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Zęby Przyrodzenia
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
3
Odstawić salsę na godzinę (w temperaturze pokojowej lub schłodzoną), aby smaki się połączyły.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zęby Przyrodzenia
1
Podawać z frytkami, tortillami, tacos, burritos, tostadas, quesadillas, pinto lub czarną fasolą. Salsa będzie przechowywać w lodówce do 5 dni.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Pico De Gallo. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jedno wino, którego możesz spróbować, to Alexana Revana Vineyard Pinot Noir. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 42 dolarów.