Salsa ze świeżych owoców z cynamonowymi chipsami
Salsa ze świeżych owoców z cynamonowymi chipsami to wegańskie hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 16 i kosztuje 23 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 70 kalorii, 1G białka, oraz 1g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz cukier, brązowy cukier, tortille z mąki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Salsa owocowa z cynamonowymi chipsami, Salsa ze świeżych owoców z chipsami cynamonowymi, oraz Chipsy Tortilla cynamonowo-cukrowe z salsą ananasową.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°. Spryskaj arkusz cookie sprayem do gotowania. W małej misce, wymieszać cukier i cynamon.
Lekko posmaruj obie strony każdej tortilli wodą. Lekko posypać po 1/2 łyżeczki mieszanki cukier-cynamon z każdej strony każdej tortilli.
Każdą tortillę pokroić na 8 klinów; umieścić na blasze z ciastkami.
Piec 6 do 8 minut lub do jasnego złotego koloru.
Usuń z arkusza cookie; umieść na stojaku z drutu. Ochłodzić całkowicie, około 10 minut.
W międzyczasie zetrzyj skórkę z pomarańczy; wyciśnij pomarańczę, aby uzyskać około 1/4 szklanki soku. W średniej misce wymieszaj skórkę pomarańczową, sok pomarańczowy i pozostałe składniki salsy.
W razie potrzeby dekoruj salsę wachlarzem Truskawkowym.
Podawać salsę z cynamonowymi chipsami.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. The Willamette Valley Vineyards Whole Cluster rosé of Pinot Noir z oceną 4.5 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir
Jasny róż w Kolorze z aromatami soczystej truskawki, wiśni, tropikalnego liczi i kremu waniliowego, arbuza, truskawek i śmietany, czerwonej wiśni i wiciokrzewu. Wytrawne o średnim ciele, okrągłym odczuciu w ustach i żywych smakach nektaryny, brzoskwini, wiciokrzewu i mineralności. Orzeźwiająca kwasowość tworzy żywe i czyste wykończenie.To różowe wino jest wszechstronnym winem do sparowania z jedzeniem, ponieważ może sprostać złożonym kuchniom, ale jest wygodne w przypadku prostych sałatek i sezonowych warzyw. Ciesz się suwakami z łososia, tuńczykiem ahi, curry warzywne, bruschettą, balsamicznymi kabobami z kurczaka, płaskimi chlebami opalanymi drewnem, sałatkami niçoise, serami i deskami do wędlin. Podawać schłodzone.