Salsa z tuńczykiem i awokado
Need a bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przystawki? Tunan i Salsa z awokado może być spektakularny przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 397 kalorii, 42g białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na 6,23 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz stek z tuńczyka, mieloną kolendrę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Zapiekany Tuńczyk z salsą z awokado, Grillowany Tuńczyk z Chipotle Ponzu i salsą z awokado, oraz Salsan z awokado kiwi na rzadkim steku z tuńczyka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej grill wewnętrzny lub zewnętrzny do najwyższego ciepła. Przyprawić przyprawami i solą wszystkie strony tuńczyka.
Skropić 1 łyżeczką oliwy z oliwek i natrzeć oliwę i przyprawy na całej tuńczyka. Sear na grillu 1 minutę z każdej strony. Odstawić na odpoczynek.
Wszystkie warzywa i zioła na salsę pokroić w kostkę lub pokroić w plasterki i włożyć do miski.
Dodać sok z limonki, 1 łyżkę oliwy z oliwek i dobrze doprawić solą. Podsmażonego tuńczyka pokroić w kostkę w takiej samej wielkości jak awokado i pomidory i dodać. Spróbuj salsy, powinna być dobrze osolona i trochę kwaśna.
Dodaj sok do 1/2 cytryny, aby osiągnąć pożądaną kwasowość.
Podawać z tonę chipsów tortilla.