Salsa z pieczonej kukurydzy i czarnej fasoli
Pieczona kukurydza i salsan z czarnej fasoli to bezglutenowa, bezmleczna, lakto ovo wegetariańska i wegańska przystawka. Jedna porcja zawiera 235 kalorii , 5 g białka i 11 g tłuszczu . Ten przepis służy 12 osobom. Za 49 centów za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home ma 2 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut . Mieszanka soli, papryki, kolendry i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. To bardzo przystępny cenowo przepis dla fanów kuchni meksykańskiej. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 39% , to danie nie jest tak spektakularne. Burgery z czarnej fasoli i warzyw z salsą kukurydzianą , pikantna sałatka z pieczonej kukurydzy i czarnej fasoli oraz przyprawiony kurczak z salsą z czarnej fasoli i mango są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W małej misce wymieszaj kukurydzę i paprykę. W drugiej misce wymieszaj oliwę, czosnek, kminek, chili w proszku i sól.
Skropić warzywa i wymieszać, żeby je pokryć.
Umieścić w jednej warstwie w nienatłuszczonym piekarniku o średnicy 15 cali. x 10 cali x 1-cal. taca do pieczenia.
Piec bez przykrycia w temperaturze 425°C przez 10-15 minut lub do momentu, aż papryka będzie miękka. Lekko ostudzić.
Przenieść do miski do serwowania; wymieszaj czarną fasolę i kolendrę.
Podawać z chipsami tortilla.