Salsa wieprzowo-Zielona z serowym Hominem
Need a hor d ' oeuvre bezglutenowe i bezmleczne? Wieprzowina & Zielona Salsa z serowym Hominy może być znakomity przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 247 kalorii, 34g białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na 1,63 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 59 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Kilka osób naprawdę lubiło to meksykańskie danie. Mieszanka chili arbol, łopatka wieprzowa, portulaka, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Salsa wieprzowo-Zielona z serowym Hominem, Cheesy Green Chile Pork Enchiladas, oraz Hominy Quesadillas z grillowaną salsą Tomatillo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Cook chiles w dużej patelni 5 min. lub do tostów, często mieszając.
Dodać czosnek, pomidory i cebulę na patelni; gotować 10 min. lub do pieczenia, często mieszając. Czosnek obrać i dodać do blendera z pomidorami i cebulą; zmiksować na gładką masę.
Mięso gotować w 6-qt. Szybkowar na średnim i wysokim ogniu 4 min. z każdej strony lub aż zbrązowieje z obu stron; top z sosem tomatillo. Zablokuj pokrywę szybkowaru na miejscu. Gotować na średnim ogniu, aż odpowietrznik ciśnieniowy zablokuje się na miejscu, a regulator zacznie delikatnie kołysać. Stopniowo zmniejszaj ciepło, aby utrzymać powolny stały ruch kołysania; gotuj od 40 do 45 minut. albo dopóki mięso nie będzie miękkie.
Odstawić 10 min. albo dopóki ciśnienie nie spadnie.
Wyjąć regulator, następnie pokrywkę; wymieszać portulakę. Wymień pokrywę.
Odstawić 5 min. albo dopóki portulaka nie zwiędnie.
W międzyczasie przynieś wodę, bulion i hominy do zagotowania w rondlu; przykryj. Dusić na małym ogniu 55 min. lub do momentu zmiękczenia hominy i wchłonięcia płynu.
Przelać do miski; top z serem.
Podawać posypane mieszanką mięsną i skórkami wieprzowymi.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jedno wino, którego można spróbować to Dragonette Cellars Sta. Rita Hills Pinot Noir. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 45 dolarów.
![Dragonette Cellars Sta. Rita Hills Pinot Noir]()
Dragonette Cellars Sta. Rita Hills Pinot Noir
Rok 2016 był kolejnym w serii wspaniałych roczników w Santa Barbara. Mieliśmy kolejny wczesny budbreak i (w przeciwieństwie do 2015) doskonałą pogodę podczas Setu, pozwalając na mocne, zrównoważone plony. Maj, Czerwiec i Lipiec były dość ciepłe i dojrzewanie było dość szybkie, jednak niespotykanie chłodny sierpień znacznie spowolnił winorośl. Dla winiarza było to prawie idealne, ponieważ winogrona były w stanie zakończyć dojrzewanie powoli, bez kolców ciepła, a winogrona utrzymywały doskonałą kwasowość. W ciągu serii chłodnych poranków wybraliśmy każdy blok z niemal idealną dojrzałością i równowagą. Wina wydają się mieć świetny owocowy charakter, świeżą kwasowość i strukturę taninową oraz solidną głębię.