Salsa Meksykańska II
Meksykański Salsan II trwa około 30 minut od początku do końca. Za 64 centy za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 1 g białka , 0 g tłuszczu i łącznie 33 kalorie . Ten przepis służy 3 osobom. 27 osób przygotowało ten przepis i zrobi go ponownie. Świetnie sprawdza się jako hor d'oeuvre w bardzo przystępnej cenie. Jeśli masz pod ręką pomidory roma, czosnek, papryczki serrano i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Jest dostarczany przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną, paleolityczną i wegetariańską z dodatkiem lakto ovo . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 75% wyniku , co jest dobrym wynikiem. Podobne przepisy obejmują podstawową salsę Verde (meksykańską salsę pomidorową) , meksykańską salsę i meksykańską salsę .
Instrukcje
Umieść pomidory roma (śliwkowe) i papryczki serrano w średnim rondlu, na średnim ogniu, z wystarczającą ilością wody, aby je przykryć. Doprowadzić do wrzenia. Gotować 15 minut.
Zdjąć z ognia i odcedzić.
Umieść pomidory roma, paprykę serrano, cebulę, kolendrę i czosnek w blenderze lub robocie kuchennym. Puree przez około 30 sekund lub do pożądanej konsystencji.
Przełożyć do średniej miski, posolić do smaku.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Antipasti w menu? Spróbuj połączyć z winem musującym i różem musującym. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Możesz spróbować Papet del Mas Brut. Oceniającym podoba się, z oceną 4,9 na 5 gwiazdek i ceną około 13 dolarów za butelkę.
![Papet del Mas Brut]()
Papet del Mas Brut
Przyjemny owocowy aromat i jasna, klarowna barwa. Wrażenie smakowe w ustach jest bardzo przyjemne, lekkie i dobrze zbalansowane, świeże i bardzo wesołe uczucie, dobra trwałość, z nutami owocowymi i kwiatowymi. Posmak zachęca do dalszego delektowania się winem.