Salsa Kiwi-Mango
Kiwi-Mango Salsa może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis służy 1. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 410 kalorii. Na 4,78 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka cukru, serrano chili, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dość drogie przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Sunny & Hot ! Salsa (Ananas Mango Kiwi Salsa), Salsa Kiwi Mango, oraz Salsa Kiwi Mango dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz 6 twardych (ale niezbyt twardych) obranych i pokrojonych w kostkę kiwi i 1/2 szklanki pokrojonego w kostkę dojrzałego mango w misce.
Dodaj 3 Łyżki. świeży sok z limonki lub cytryny i 1 łyżeczka. cukier; wymieszać do połączenia.
Odstawić w temperaturze pokojowej na 5 minut lub aż cukier się rozpuści. Wymieszać w 1/2 szklanki posiekanej kolendry, 1/2 łyżeczki. mielone Serrano chili i 1/4 łyżeczki. sól.
Smak do przypraw, dodając więcej chili lub soli, w razie potrzeby.
Podawać z chipsami tortilla lub krakersami.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Williams Selyem Westside Road sąsiadów Pinot Noir z 4.7 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczu. Kosztuje około 140 dolarów za butelkę.
![Williams Selyem Westside Road Sąsiedzi Pinot Noir]()
Williams Selyem Westside Road Sąsiedzi Pinot Noir
Petarda wina, 2015 Westside Road sąsiedzi jest wybuchowy zarówno w nosie, jak i na podniebieniu. Aromaty czarnej maliny i czarnej wiśni uzupełnione są nutami cedru, ziela angielskiego, wanilii i czarnej herbaty. Intrygująca nuta nasion selera dodatkowo kompleksuje wybitny nos. Młody i zuchwały, tekstura jest znakomita z kręgosłupem orzeźwiającej kwasowości i gliniastej ziemistości, która przekazuje smaki jasnej wiśni i maliny Bing. Wino kończy się wyrafinowanymi taninami przypominającymi herbatę oraz zmiażdżoną skałą i mineralnym wykończeniem. Wino, którego nie można przegapić!