Salmon Wellington
Salmon Wellington to pescatarian przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 26g białka, 64G tłuszczu, oraz w sumie 805 kalorii. Na 3,44 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako danie główne. Jeśli masz musztardę dijon, koper, liście bazylii i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Salmon Wellington, Salmon Wellington, oraz Salmon Wellington dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Posypać solą po obu stronach łososia.
Wymieszać tymianek, oregano, bazylia, koperek, musztarda, i majonez w małej misce i rozłożyć na łososia, a następnie posypać ser feta na wierzchu.
Szpinak polać serem feta.
Rozwałkuj ciasto na tyle szeroko i wystarczająco długo, aby owinąć łososia o grubości około 1/4 cala.
Umieścić łososia w środku ciasta i złożyć ciasto na łososia.
Umieść szew rolki w dół na blasze do pieczenia.
Pokrój kilka małych plastrów w cieście, aby umożliwić ucieczkę pary.
Na ciasto posmarować białko.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż ciasto będzie złociste i płatki łososia łatwo widelcem, około 45 minut.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Santan EMA Reserve Chardonnay z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
![Santa Ema Reserve Chardonnay]()
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.