Salmon Wellington
Łosoś Wellington może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 961 kalorii, 13g białka, oraz 71 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.69 za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz ciasto francuskie, grube filety z łososia o grubości 6 uncji, szalotkę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Salmon Wellington, Salmon Wellington, oraz Salmon Wellington dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218°.
Rozwałkuj każdy arkusz ciasta na lekko posypanej mąką powierzchni do kwadratu 12 cali.
Przeciąć każdy na pół, tworząc cztery prostokąty 12x6 cali.
Umieścić 1 filet z łososia na środku każdego prostokąta, około 3 cali od i równolegle do 1 krótkiej krawędzi.
Każdy filet posypać solą, pieprzem, 1 łyżką szalotki i 1 łyżką estragonu.
Pędzel krawędzie prostokątów z odrobiną glazury. Długie boki ciasta złożyć na filety. Złożyć krótką krawędź ciasta na filety i zwinąć ciasto, załączając filety. Brzegi ciasta uszczelnić.
Miejsce wypieki, szew stronie w dół, na blasze do pieczenia.
Piec ciasta, aż ciasto będzie złoty kolor, około 20 minut.
Wyjąć z piekarnika; odstawić 10 minut. Tymczasem gotować wino, ocet i 2 łyżki szalotki w ciężkim rondlu, aż płyn zmniejszy się do 6 łyżek stołowych, około 8 minut.
Dodać masło 1 kawałek na raz, ubijając do stopienia przed dodaniem następnego kawałka.
Ubij w 2 łyżeczkach estragonu. Doprawić sosem solą i pieprzem.
Ciasta kroimy na trzy części.
Sos i wypieki układamy na 4 talerzach.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Couttures Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay]()
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.