Salmón con Salsa de Mandarina (łosoś z sosem mandarynkowym)

Need a danie główne bezglutenowe i pescatariańskie? Salmón con Salsa de Mandarina (łosoś z sosem mandarynkowym) może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 34g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 488 kalorii. Na 4,62 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 16 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka cebuli, skrobia kukurydziana, sok z mandarynki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sok z mandarynki, możesz podążać za tym daniem głównym z Sorbet Mandarynkowy Miodowo-Kokosowy jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Salmon con Salsa de Mandarina y aguacate (łosoś z mandarynką i salsą z awokado), Salmón con Salsa de Maracuyá (łosoś z sosem z marakui), oraz Łosoś w sosie krewetkowym (Salmon con Salsa de Camarones) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ułóż łososia na talerzu i dodaj sok z limonki, ząbki czosnku, sól i pieprz i pozostaw na około 20 minutes.In dużą patelnię na średnim ogniu, rozgrzać oliwę z oliwek.
Umieścić łososia na patelni i gotować, aż złocisty pod spodem, o 2 protokół.Odwróć łososia i kontynuować gotowanie, aż złocisty pod spodem, o 2 minut więcej dla średnio rzadkie, lub do czasu zrobić według własnych upodobań.
Łososia przełożyć na talerz, doprawić solą i przykryć aluminium foil.To zrobić sos: w małym rondlu na średnim ogniu roztopić masło.
Dodaj cebulę i smażyć, aż cebula będzie miękka, o 3 protokół.
Dodać sok z mandarynek, miód i skórkę mandarynki i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż mieszanina zgęstnieje, o 5 minutes.In w małej misce wymieszaj skrobię kukurydzianą i wodę, aż skrobia kukurydziana się rozpuści.
Ubić mieszankę skrobi kukurydzianej do sosu i gotować na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje, 1 do 2 protokół. Zużyć natychmiast.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. EnRoute Winery Les Pommiers Pinot Noir z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 62 dolarów za butelkę.
![EnRoute Winery Les Pommiers Pinot Noir]()
EnRoute Winery Les Pommiers Pinot Noir
Pachnący suszony płatek róży i potpourri jagód płyną bujnym, soczystym wejściem. Ciemniejsze konfitury malinowe i aromaty jeżyn wypełniają midpalate, z goździkami i akcentami podłogi leśnej pokazującymi aż do końca. To wino jest bogate i jedwabiste od początku do końca, z pięknymi nutami owoców i przypraw, które pozostają na podniebieniu.