Salami czekoladowe Prosecco
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na napoje, więc spróbuj salami czekoladowego Prosecco. Na 1,74 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 39g tłuszczu, oraz w sumie 499 kalorii. Ten przepis służy 12. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 180 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Ten przepis z BBC Good Food wymaga orzechów makadamia, kruchych herbatników, mieszanki fig i kakao w proszku. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Z łyżeczką wynik 47%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Prosecco Nasączone Ciemną Czekoladą Pokryte Truskawkami, Salami Czekoladowe, oraz Salami Czekoladowe.
Instrukcje
Masło i cukier zmiksować za pomocą elektrycznej trzepaczki, aż będą naprawdę lekkie i puszyste.
Dodać jajka po kolei i dobrze ubić między każdym dodatkiem. Nie martw się, jeśli mix zsiadł lekko, będzie się ponownie po dodaniu innych składników.
Wymieszać w proszku kakao, Prosecco i sól morską.
Umieść czekoladę w żaroodpornej misce na patelni z gotującą się wodą i wyłącz ogień. Pozostawić do stopienia powoli, mieszając od czasu do czasu, aż będzie jedwabiście gładka.
Wyjmij miskę i pozostaw do ostygnięcia, około 5 minut. Beat czekoladę do mieszaniny jaj, aż w pełni włączone. Złóż ciastka, orzechy i suszone owoce.
Umieść dużą podwójną warstwę folii spożywczej na czystej powierzchni roboczej, która została przetarta wilgotną szmatką (pomoże to w przyklejeniu folii). Łyżka czekolady mix do środka filmu trzeba szorstki kształt kiełbasy około 30cm długości. Zawiń kiełbasę w folię spożywczą, naciskając na powierzchnię roboczą, aby była dość ciasna. Po całkowitym przykryciu przytrzymaj końce folii spożywczej i zwiń salami tak, jakby to był wałek do ciasta, aby pomóc dokręcić owijkę. Związać końce w węzeł, a następnie schłodzić przez co najmniej 8 godzin, najlepiej przez noc.
Gotowe do podania rozpakuj zimne salami, a jeśli chcesz udekorować, zwiąż luźno sznurkiem. Pył obficie cukrem pudrem.
Umieść na desce na środku stołu i pokrój w grube plastry, aby się podzielić. Zachowaj resztki (jeśli są!) schłodzony.