Salade Lyonnaise

Salade Lyonnaise
Salade Lyonnaise może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 2,82 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 211 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka cebuli, kręcone endywia, herbes de provence i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Z łyżeczką wynik 71%, to danie jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Salade Lyonnaise, Nowoczesna Salada Lyonnaise z porami, Lardonami i Oeuf Mollet, oraz Nowoczesna Salada Lyonnaise z porami, Lardonami i Oeuf Mollet z ' Daniel.

Instrukcje

1
Umieść boczek w dużej, głębokiej patelni, i gotować na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż równomiernie rumiane, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Odcedzić plastry boczku na talerzu wyłożonym papierowym ręcznikiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
3
W międzyczasie napełnij duży rondel 2 do 3 cali wody i zagotuj na dużym ogniu. Zmniejsz ogień do średnio niskiego, wlej ocet i utrzymuj wodę na delikatnym wolnym ogniu. Rozbij jajko w małej misce, a następnie delikatnie wsuń jajko do gotującej się wody, trzymając miskę tuż nad powierzchnią wody. Powtórz z pozostałymi jajami. Kłusować jajka, aż białka będą twarde, a żółtka zgęstnieją, ale nie są twarde, 2 1/2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Starta Czekolada (opcjonalnie)Starta Czekolada (opcjonalnie)
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
Jajka wyjąć z wody łyżką szczelinową, nakrapiać ręcznikiem kuchennym, aby usunąć nadmiar wody, a następnie umieścić na ciepłym talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
5
Sałatę rzymską podzielić równomiernie na cztery talerze i posypać czosnkiem. Wierzch każdej sałatki z pomidorami, cebulą, boczkiem i gotowanym jajkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Oliwek Nadziewanych Pimiento, Posiekanych12 Oliwek Nadziewanych Pimiento, Posiekanych
Jajko GotowaneJajko Gotowane
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
6
W misce wymieszać oliwę z oliwek, ocet z czerwonego wina, musztardę Dijon, cukier, zioła prowansalskie oraz sól i pieprz. Łyżka sos na sałatkę, lub podawać z boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Czerwonych Lub Zielonych Winogron Bez Pestek, Przekrojonych Na Pół2 Szklanki Czerwonych Lub Zielonych Winogron Bez Pestek, Przekrojonych Na Pół
1 łyżka Plus 1 łyżeczka Soli Koszernej, Dodatkowo Do Przyprawiania Mięsa1 łyżka Plus 1 łyżeczka Soli Koszernej, Dodatkowo Do Przyprawiania Mięsa
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Udziec Jagnięcy Z KościąUdziec Jagnięcy Z Kością
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia24
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn