Sake Imbir Glazurowany Łosoś
Sake imbir Glazed Salmon może być dobrym przepisem, aby poszerzyć swoją kolekcję dań głównych. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje $4.79 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 37g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 427 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, imbir, mirin i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1255 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Stek imbirowy z warzywami glazurowanymi Sake, Sake i imbir soba Noodle łosoś Stir Fry, oraz Sake - gotowany na parze łosoś z masłem Sake.
Instrukcje
Wymieszać sos sojowy, sake, mirin, imbir, czosnek, płatki chile, i cukier w średniej misce.
Filety z łososia umieścić w wytrzymałej torbie zamrażarki.
Zalać marynatą do worka zamrażarki z rybą. Zamknąć worek z zamrażarką i umieścić w naczyniu do pieczenia (tak, że jeśli torba wycieka, nie dostanie się na całą lodówkę).
Umieścić w lodówce i schłodzić co najmniej godzinę, najlepiej kilka godzin.
Filety z łososia wyjąć z marynaty.
Marynatę umieścić w małym rondlu i podgrzać, aż się ugotuje. Dusić przez kilka minut lub aż sos zmniejszy się o połowę.
Posmaruj ruszty grillowe oliwą z oliwek; podgrzej grill do średniego ciepła.
Filety z łososia umieścić na kawałku folii aluminiowej (szczotkowanej oliwą z oliwek) na ruszcie grillowym, od strony skóry w dół.
Łososia posmarować polewą marynaty. Przykryj grill.
Gotować łososia 6-10 minut (w zależności od grubości filetów), ponownie szczotkując marynatą w połowie gotowania, aż łosoś jest ledwo ugotowany i łatwo płatkowany widelcem.
Metoda smażenia na patelni
Rozgrzać kilka łyżek oliwy z oliwek na patelni na średnim ogniu. Łososia smażymy 3-4 minuty z każdej strony, często podlewając marynatą.
Podawać, gdy łosoś jest ledwo ugotowany i łatwo płatkowane widelcem.
Rozgrzej piekarnik do 177°. Ułóż naczynie do pieczenia folią aluminiową.
Wierzch folii posmarować oliwą z oliwek.
Łososia ułożyć na folii, od strony skóry w dół.
Piecz przez 10-15 minut w zależności od grubości filetów, często fastrygując marynatą, aż łosoś jest ledwo ugotowany i łatwo płatkowany widelcem.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 27 dolarów za butelkę.
![Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay]()
Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay
Winnica Rancho Santa Rosa została pierwotnie pomyślana jako pojedyncze mikro-winnice podzielone na 59 unikalnych bloków w oparciu o glebę, ekspozycję, wysokość, klasę, podkładkę i klon. Rancho Santa Rosa produkuje niezwykle bogate i jedwabiste wina.