Sake-gotowany na parze Halibut z marchewką

Sake-gotowany na parze Halibut z marchewką
Halibut gotowany na parze z marchewką z koperkiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 418 kalorii, 28g białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na $7.88 za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Jeśli masz sake, ząbki czosnku, koperek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 56%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Sake-gotowany na parze Halibut z imbirem i kapustą, Sake - gotowany na parze łosoś z masłem Sake, oraz Sake-Gotowane Na Parze Małże.

Instrukcje

1
Stojak na parownik natryskowy z nieprzywierającym sprayem.
2
Posypać obie strony halibuta solą i pieprzem, następnie posypać wierzch filetów 2 łyżeczkami koperku; umieścić rybę na przygotowanym stojaku na parowiec.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
HalibutHalibut
KoperKoper
RybyRyby
3
Połączyć sake i cebulę w dużym garnku; doprowadzić do wrzenia. Nadal gotować 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
Dodaj marchew i czosnek do garnka; powrót do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
5
Umieść stojak na parowiec z rybą nad płynem w garnku. Przykryć garnek szczelnie i pary ryb aż tylko nieprzezroczyste w centrum, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
6
Przełóż rybę na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
7
Każdy filet przeciąć na pół; przykryć folią. Wyrzucić cebulę. Za pomocą łyżki szczelinowej, przenieść marchew i czosnek do małej miski; wymieszać w maśle i pozostałe 2 łyżeczki koperku. Doprawić solą i pieprzem. Łyżka marchewki obok ryby na półmisku. Gotować płyn w garnku, aż zmniejszy się do 6 łyżek stołowych, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
MarchewMarchew
MasłoMasło
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
KoperKoper
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
GarnekGarnek
8
Zalać rybą i marchewką.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
RybyRyby

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla halibuta. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować rozwijać Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 15 dolarów za butelkę.
Thrive Pinot Grigio
Thrive Pinot Grigio
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia17
Magazyn