Sałatka Ze Stekiem
Sałatka ze stekiem zajmuje około 20 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 32G białka, 47 g tłuszczu, oraz w sumie 563 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.76 za porcję. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 152 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz sól i pieprz, sok z cytryny, rukola, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Wiele osób naprawdę lubiło to danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i דל פחמימות,zne dieta. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular wynik z 0%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Sałatka Ze Stekiem (Sałatka Ranen), Sałatka Ze Stekiem, oraz Sałatka Ze Stekiem.
Instrukcje
Podgrzać kilka łyżeczek oleju w żeliwnej patelni na dużym ogniu. Wytrzyj steki.
Steki posypać z obu stron odrobiną soli.
Podsmaż steki na patelni po obu stronach, aż ładnie się zarumienią.
Zdjąć patelnię z ognia i przykryć.
Niech gotować przez kilka minut więcej, aż stek jest zrobione do własnych upodobań.
Możesz przetestować za pomocą termometru do mięsa.
Usuń stek z patelni w temperaturze 125 do 54° dla rzadkich, 140 ° F dla średnich rzadkich, 150 ° dla średnich. Lub użyj palców, aby przetestować mięso pod kątem doness (zobacz Test palcowy, aby sprawdzić Doness mięsa).
Zdjąć z patelni do deski do krojenia.
Pozostaw na kilka minut przed cięciem.
Pokrój cienkie plastry, na przekątnej, aby pokroić szerokie kawałki, w poprzek ziarna mięsa.
Skomponuj sałatki: wrzucić razem zieleni sałaty, rukola, papryka, ser kozi, i szalotki. Układaj na pojedynczych talerzach.
Połóż na wierzchu kilka plastrów schłodzonego pokrojonego steka.
Posypać nasionami granatu lub pokrojonymi kumkwatami, jeśli używasz.
Wymieszać sok z cytryny, oliwę z oliwek, musztardę oraz sól i pieprz do smaku.
Polecane wino: Chardonnay, Gruener Veltliner, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Gruener Veltliner i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do sałatek. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do tartych winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Trentadue La Storia Chardonnay z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Trentadue La Storia Chardonnay]()
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.