Sałatka z tuńczykiem Niçoise z pieczoną zieloną fasolką i ziemniakami
Need a bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 dań głównych? Sałatka z tuńczykiem Niçoise z pieczoną fasolką szparagową i ziemniakami może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 301 kalorii, 21g białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.06 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz sałatę z liści dębu, pietruszkę, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka z tuńczykiem Nicoise z awokado Green Goddess Dressing, Sałatka Jagnięca Niçoise Z Ziemniakami I Fasolą Fava, oraz Zimowa sałatka z tuńczykiem Nicoise z Quinoanem i pieczonymi warzywami dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Czekoladzie
2
Na dużej blasze do pieczenia wrzucić ziemniaki i fasolę z 2 łyżeczkami oliwy z oliwek; doprawić połową soli i pieprzu. Pieczeń 15 do 20 minut lub aż fasola są rumiane i miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Dodatki (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki
3
Przełożyć fasolę na talerz, ponownie wrzucić ziemniaki i kontynuować pieczenie 10 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Dodatki (opcjonalnie)
4
Dodać ziemniaki do talerza z fasolą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Dodatki (opcjonalnie)
5
W małej misce wymieszać sok z cytryny, pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek, kapary, natkę pietruszki i pozostałą sól i pieprz. Sałatę podzielić na 4 talerze; na wierzchu po 1/4 tuńczyka, oliwki, pomidory, ziemniaki i fasolę.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Papryczki Serrano Lub 1 Duża Papryczka Jalapeno, Bez Pestek I Posiekana
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
Ciasto Kukurydziane
Dodatki (opcjonalnie)
Mandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Spryskaj dużą patelnię nieprzywierającą sprayem do gotowania. Crack dwa jajka na patelni. Gotować, aż białka są gotowane i żółtka są po prostu ustawić (około 2 minut). Powtórz z pozostałymi jajami. Aby podać, skropić każdą sałatkę sosem i umieścić jedno jajko na wierzchu.
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jedno wino, którego możesz spróbować to Robert Mondavi Napa Merlot. Ma 4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.